Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Cuba

Afrejse
Information om flynumre, seneste mødetid og flyafgang fremgår af rejsebeviset. Det er en lang rejse til Cuba, så det er en fordel at iklæde sig løst tøj og behagelige sko. Hvis man har børn med på rejsen, bør man pakke lidt læsestof og legetøj i håndbagagen. Tjek reglerne for håndbagage på lufthavnenes hjemmesidder www.cph.dk, www.aal.dk og www.bll.dk

Ankomst
Ved ankomst skal rejsende kunne forevise et certifikat eller forsikringsbevis på engelsk, som angiver forsikringsforhold. Rejsesygeforsikringen skal være gyldig under hele opholdet i Cuba.
Efter bagageudleveringen venter Bravo Tours’ rejseledere.

Bagage
På Bravo Tours-billetten står der, hvilket flyselskab der flyves med. Der står ligeledes, hvor mange kilo bagage, det er tilladt at medbringe pr. person. Yderligere information kan eventuelt findes på flyselskabets
hjemmeside. Det er ikke tilladt at medbringe mere end det angivne antal kilo, og der vil blive opkrævet betaling for eventuelle ekstra kg. I visse tilfælde kan de ekstra kilo afvises i lufthavnen.

Drikkepenge
I Cuba er drikkepenge en del af de ansattes løn, og derfor er det kutyme at give drikkepenge for stort set alt. På de fleste restauranter, barer osv. i Cuba er priserne eksklusive drikkepenge. Det er kutyme at give 10-15 % af regningens beløb i drikkepenge. I taxier, til rengøringspersonalet på hotellet, chaufføren på udflugter, ja til alle der yder den mindste form for service betales ligeledes drikkepenge. Det er almindeligt, at man efter et show sender en bakke rundt og indsamler drikkepenge. Det er helt anderledes, end vi er vant til; men det er den del af den cubanske kultur.

Elektricitet
Den elektriske spænding er 110 volt. Medbring adapter hjemmefra, da det er stik med flade ben i Cuba.

Hoteller
Ved check-in vises Bravo Tours-billetten og pas. Nogle hoteller kræver at få kreditkortoplysninger som sikkerhed for eventuelle skader og ødelæggelser, minibar, roomservice osv. En kontant sikkerhed kan stilles, hvis ikke man har et kreditkort. På hoteller uden for byerne kan det være svært at veksle/hæve penge. I Cuba er hotelstandarden helt sin egen og kan ikke sammenlignes med europæisk standard.
Hotellerne vil generelt bære præg af brug, og da det i perioder kan være vanskeligt at skaffe reservedele, maling og lign., må man ikke forvente, at hotellerne fremstår nyrenoverede.
På hoteller med All Inclusive kan man opleve, at hotellet løber tør for dele af udvalget. Sker det, kan man ikke bare lige løbe til det nærmeste supermarked og få fat i mere; men må vente på næste leverance. Det kan virke mærkeligt og uvant for os; men det er en del af den cubanske hverdag.

Hjemrejse
Information om afhentning fra de respektive hoteller findes i informationsmapperne, som ligger frit tilgængeligt i hotellets reception.

Insekter
Da luftfugtigheden er høj i Cuba, vil man opleve, at der er mange insekter. Det er en god ide at medbringe fx myggespray. Myg, myrer og kakerlakker kender ikke forskel på hotellernes standard. Disse insekter
kan derfor findes på selv de bedste hoteller. Er de til gene, kan man kontakte  rejselederen, som vil sørge for, at der bliver sprøjtet. Løsgående hunde og katte samt fugle som de frække og charmerende glansstære findes overalt, men de er som regel fredelige. Bravo Tours kan ikke stilles til ansvar for eventuelle gener fra hunde, katte, fugle etc. Vi henstiller til, at man ikke fodrer dyrene.

Prisniveau
Prisniveauet veksler meget, afhængigt af hvor i Cuba man befinder sig. I Havana
kan man finde små lokale restauranter i private hjem, hvor maden er skøn og utrolig
billig (mellem kr. 100 – kr. 300 for 2 personer inkl. drikkevarer), i Varadero er niveauet lidt højere (mellem kr. 500 – kr. 600 for 2 personer inkl. drikkevarer).

Påklædning
Hvis man besøger Cuba i vinterhalvåret, skal man medtage tøj, der svarer til en god dansk sommerdag. Selvom man mest får brug for shorts og T-shirts, så husk også lange bukser, en varm trøje og en vindjakke.
Det er en god idé at medbringe et sæt let og pænt tøj. Skal man på cabaret eller natklub, så er det velset at være velklædt. Vil man ligne en rigtig traditionel cubaner, så handler det om lette lange lærredsbukser, en guayabera og en stråhat! Da små regnskyl forekommer, kan det være praktisk at medbringe regnslag eller paraply.

Rejseforsikring
Cuba indførte pr. 1. maj 2010 nye regler for rejsesygeforsikring for alle udlændinge
samt cubanere med bopæl uden for landet. Den cubanske regering kræver, at alle rejsende til Cuba har en rejsesygeforsikring. Rejsesygeforsikringen skal købes i hjemlandet før afrejsen og skal dække udgifter til lægebehandling eller medicinomkostninger m.v.
Rejsesygeforsikringen skal være gyldig under hele opholdet i Cuba, og der skal medbringes en engelsk version af rejseforsikringen. 

Udrejseskat
Når man forlader Cuba, skal alle over 2 år betale CUC 25 i udrejseskat. Man kan ikke betale med kreditkort i lufthavnen.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Cuba:
Sommer: - 6 timer.
Vinter: - 6 timer.

Vaccinationer
Der er ingen lovkrav om specielle vaccinationer, når man skal besøge Cuba. Det kan dog være en god idé at forny sin stivkrampe- og difteri-vaccination, hvis denne er mere end 10 år gammel. Søg eventuelt råd hos egen læge. Bravo Tours rådgiver ikke om vaccinationer.

Valuta og kreditkort
I Cuba kan man anvende VISA, Mastercard og Eurocard; men i begrænset omfang. Det er langt fra alle hoteller, restauranter og forretninger, der modtager kreditkort. Der findes hæveautomater; men man oplever ofte, at disse går tør for kontanter. Desuden kan man hæve kontant hos BFI (Banco Financiero Internacional) i større byer; men man må påregne, at det kan tage tid, og der ofte tages et gebyr for hævningen. Rejsechecks kan bruges, bare de ikke er trukket på en amerikansk bank. Kreditkort kan ikke benyttes til at købe udflugter og oplevelser fra Bravo Tours i Cuba. US-dollars kan ikke anvendes i landet, men kan veksles - til dårlig kurs samt mod betaling af 10 % i skat til staten. Det anbefales at
tage fx Euro med. Det eneste betalingsmiddel for en turist i Cuba er convertible pesos, en valuta udstedt af staten. Den konvertible peso har samme værdi som en dollar, men i praksis veksles den for mindre. Man kan veksle tilbage til fx US-dollars eller Euro ved udrejse, da de ikke er noget værd udenfor Cuba. Man kan godt få brug for cubanske pesos undervejs.

Vejr og klima
Gennemsnitstemperaturen er om vinteren 25 – 28 grader, men øerne køles af det omkringliggende hav. Øen har et vidunderligt klima med 2 årstider - en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. På grund af øens smalle og langstrakte form, påvirkes temperaturen af passatvinde. Der er en regntid fra maj til oktober. Den tørre periode fra november til april har dog også ind imellem et par regnvejsskyer. Som det ofte er i Caribien, er det forbigående byger om eftermiddagen og aften/nat.
I Caribien kan man opleve storme, men store orkaner er meget sjældne. Cuba er en helt speciel ø med en helt speciel samfundsstruktur. De politiske uroligheder og embargoer fra andre lande har sat sit præg både på øen og på befolkningen. ”Ting tager tid, og det, vi ikke når i dag, når vi måske i morgen”. Sådan virker
den cubanske mentalitet. Med et smil og et venligt kropssprog kommer man langt, og kombinerer man det med en god portion humor og forståelse for dette usædvanlige land, så vil man få en oplevelse for livet.


Visum

Visum bestilles sammen med rejsen hos Bravo Tours og koster kr. 300 pr. stk.
Bravo Tours vil ca. 2 uger før afrejse fremsende et visum til dig med posten.
Rejser man ikke med Bravo Tours koster det 500 kr. pr. stk.

Det er meget vigtigt, at du udfylder det fuldstændig som beskrevet ifølge vejledning (Se Pdf-fil) og har det med i lufthavnen, da det ellers ikke er muligt at få indrejsetilladelse til Cuba.
Har man udenlandsk statsborgerskab skal man selv søge visum.

Ved fejludfyldelse af visum, bedes du kontakte Bravo Tours omgående, så vi, mod betaling, kan nå at fremsende et nyt visum.
Vi skal gøre opmærksom på, at man ikke kan få udleveret et visum i lufthavnen inden afrejse.

 

Del denne side via E-mail