Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Italien

Om Italien

Italien – charmerende byliv og gastronomiske oplevelser  

Mange forbinder Italien med pasta og fodbold, men støvlelandet har meget mere at byde på. Ordene la dolce vita (det søde liv) bruges ofte til at beskrive den italienske kultur. Med andre ord er du altid garanteret fuld forkælelse over hele linjen, når du besøger landet!

Fra betagende natur med sneklædte bjerge i nord og tørre, varme sletter og bølgende bakker i syd til turkisblåt Middelhav i vest og grønt Adriaterhav i øst. Historiske seværdigheder, skønne sandstrande, spændende kulturskatte og fristende gastronomiske oplevelser – Italien har noget til alle. Småbyerne er hyggelige og autentiske med snoede gader, vasketøj på snorene, frugtboder og charmerende gademusik og blomsterliv.

Stemningen er helt igennem fantastisk uanset om du besøger det antikke Rom i vest eller det solrige og afslappende Calabrien i syd. Vi har udvalgt en række skønne hoteller til dig uanset, om du ønsker en storbyferie eller daseferie.  

Gastronomi på højeste plan
Maden i Italien er et helt kapitel for sig! Det italienske køkken er elsket verden over og er i sandhed drømmestedet for de madglade. Pizza, pasta, lasagne – vi elsker det alle sammen. Men Italien har mange flere godter at byde på. Fra lækre oste som parmesan, mozzarella og gorgonzola til parmaskinke, bresaola og himmelske desserter som Tiramisu, profitterols, panna cotta og selvfølgelig klassisk italiensk is i højeste kvalitet.    

Og lad os endelig ikke glemme de fantastiske vine! Intet måltid ville være komplet uden et glas vin fra en af verdens førende vinproducenter. Sorterne er mange og smagene ligeså. Spørg din tjener hvilken en du bør smage for at få den bedste gastronomiske kombination.  

Du bør bestemt ikke gå glip af disse herligheder, når du besøger det charmende land mod syd.

Calabrien – fantastiske sandstrande og krystalklart vand
I den sydligste del af Italien ligger regionen Calabrien med sine skønne sandstrande, krystalklare vand og autentiske kystbyer. Det er en af italienernes egne favoritter, når det kommer til feriesteder. Calabriens strande er, modsat mange andre i landet, ikke så overrendte, så der er derfor rig mulighed for at opleve regionens mange små, autentiske landsbyer langs kysterne. Sammenlignet med det nordlige Italien, er regionen ca. 30% billigere at leve i – du har derfor god mulighed for at opleve regionens mange spændende facetter.

Grundet et nærmest ikke-eksisterende offentligt transportsystem, nyder mange i stedet at leje en bil, når de holder ferie i Calabrien. Kør langs den fantastiske kyststrækning Capo Vaticano og besøg hovedbyen Tropea, der er den absolut smukkeste kystby i regionen. Oplev byens flotte hvide sandstrande, krystalklare vand og klipper og gå rundt i de små, hyggelige stræder med massevis af fine restauranter og butikker. Sejl til den fantastiske ferieø Sicilien og bliv fortryllet af byens charmerende gader og udsigten over vulkanen Etna, eller oplev den lille vulkanske ø Stromboli, hvor du finder fine sorte sandstrande samt Europas største aktive vulkan, der med korte mellemrum slynger glødende lavablokke op i luften. Besøger du Tropea, bør du prøve deres særlige lokale specialitet Nduja, som er is lavet af krydret salami.

Kystbyerne Costa Viola, Pizzo, Squillace og Capo Rizzuto byder desuden på et væld af oplevelser for hele familien. Her kan du bl.a. opleve hyggelige og fortryllende smukke landsbyer, historiske monumenter, naturskønne omgivelser, fantastiske strande og massevis af spændende vandrelaterede aktiviteter for de eventyrlystne.    

Rom – en by ud over det sædvanlige
Få storbyer er så charmerende som Rom! Med sine verdensberømte monumenter og attraktioner som Colosseum, amfiteatret, Peterskirken og selvfølgelig Vatikanstaten, er hovedstaden Rom i sandheden en by ud over det sædvanlige. Små hyggelige gader, fantastiske madoplevelser og historiske fortællinger er blot nogle af de ting, der gør, at mange hvert år forelsker sig i storbyen. Kast en mønt i det verdenskendte springvand Fontana di Trevi, kæmp dig op af de mange trin på den spanske trappe, tag på shoppetur i Roms mange skønne modebutikker, eller lad dig blot fortrylle af gademusikernes søde melodier, mens du nyder et køligt glas hvidvin i de charmende og stemningsfulde små gader. Rom er helt perfekt til både en forlænget weekend eller flere ugers ferie – der er rigeligt at give sig til.

Vejret i Italien
Italien har et vidunderligt mildt klima takket være halvøens placering midt i den tempererede zone, hvor landet beskyttes mod de kolde vinde fra Alperne i nord og opvarmes af de varme havstrømme i Middelhavet. Temperaturerne i sommerhalvåret ligger i gennemsnit på 24-25 grader i hele Italien, men det kan dog i perioder blive helt op til 35-40 grader.

Fakta
Italien eller støvlelandet som vi alle kender det, har længe været et af danskernes favoritrejsemål i Europa. Beliggende i det sydlige Europa ved Middelhavet grænser landet op til Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Med en kystlinje på ca. 7.600 km og et indbyggertal på godt 61 mio. beregnes Italien for at være et gammelt land, idet det først blev til en samlet nation i 1860-1870. Landet omslutter desuden småstaterne Vatikanstaten og San Marino, og hovedstaden er Rom.  

Rejser til Italien

Calabrien/Syditalien

Oplevelser og fantastiske strande.
Find din rejse her >

Find din rejse til Italien

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7