Indrejsekrav på din ferie

De fleste lande kræver, at man er testet inden afrejse, ligesom man ofte skal udfylde en formular inden indrejse. Dette er for din sikkerheds skyld. Nedenfor har vi samlet kravene pr. rejseland, så du kan læse, hvad du skal gøre, inden du rejser ud i verden.

Vi sender dig mere information om indrejsekravene i forhold til din afrejse ca. 8 dage før afrejse. Det er dog vigtigt, at du holder dig opdateret helt op til afrejse, da der kan ske ændringer. Nye krav kan komme til, mens andre kan blive fjernet. Vi tager forbehold for disse ændringer.

Du kan holde dig orienteret på EUs side om genåbningen. Her kan du læse mere om indrejsekrav, ændringer og regler på rejsemålet. Se mere her

Det er dit ansvar at holde dig opdateret helt ind til afrejse, da kravene som nævnt kan ændre sig. Vi får vores informationer fra Udenrigsministeriet, og det er til hver en tid deres regler, der er de gældende. 

Vi får i øjeblikket mange spørgsmål vedr. coronatest inden afrejse. Du skal IKKE testes, hvis du er færdigvaccineret (mere end 14 dage siden sidste stik). Flere spørger også, hvilket sædenummer, man skal skrive i indrejseformularen – her skal du blot udfylde et fiktivt nummer fx 17A, hvis ikke du kender dit sædenummer. Du finder flere svar omkring udfyldelse af din indrejseformular til i vores danske vejledning.

     
   
     
 
     
   
     
   

Spanien

Der er lige nu følgende krav for at rejse i Spanien:
Coronapas
Alle over 12 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende fem dele, ELLER udfylde en indrejseformular (mere om dette herunder):

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:

 1. Bevis på du er færdigvaccineret, og det er mere end 14 dage siden, at du modtog 2. stik. Dit 2. vaccinestik er gyldigt for indrejse i Spanien i 9 måneder.
 2. Bevis for at du har modtaget dit 3. vaccinestik.
 3. Bevis for at du er tidligere smittet med corona og har antistoffer. Det skal være bevist med en positiv PCR-test, der skal være mere end 11 dage men ikke mere end 6 måneder gammel ved indrejse.
 4. Negativ PCR-test. Denne må dog højst være 72 timer gammel, når du lander i Spanien.
 5. EU-godkendt hurtigtest/antigentest. Denne må dog højst være 24 timer gammel, når du lander i Spanien.

OBS! Er du testet positiv for Covid-19 i de seneste 11 dage inden afrejse, kan du IKKE rejse ind i Spanien.

Print gerne coronapasset fra sundhed.dk. Nogle hoteller kan forlange at se dokumentation.

Testkrav børn
Alle passagerer over 12 år skal registreres inden afrejse ELLER have et EU COVID Digital Certificate (DCC). Børn under 12 år er fritaget for registrering samt coronapas.

Indrejseformular
Såfremt du har et EU COVID Digital Certificate (DCC), er du fritaget fra at udfylde de spanske myndigheders indrejseformular i forbindelse med din rejse. Vi anbefaler dog, at du validerer dit EU COVID Digital Certificate (DCC) på forhånd, så du er helt sikker på, at du har lov til at rejse ind i landet. 

Har du ikke et EU COVID Digital Certificate (DCC), skal du udfylde en indrejseformular fra de spanske myndigheder. Du kan tidligst udfylde den 48 timer før afrejse. 

Rejsende med et EU COVID Digital Certificate (DCC) er fritaget fra at udfylde spørgeskemaet. Vi anbefaler dog, at du validerer deres EU COVID Digital Certificate inden afrejse. Du modtager ikke en QR-kode inden afrejse, men skal i stedet kunne fremvise dit EU COVID Digital Certificate enten digitalt eller printet ved ankomst. Se vores vejledning og følg vejledning 1.

Rejsende som ikke har et EU COVID Digital Certificate (DCC)
skal udfylde spørgeskemaet. Når du har udfyldt indrejseformularen, modtager du en QR-kode, som du skal gemme og vise ved ankomst – enten digitalt eller printet. Se vores vejledning og følg vejledning 2.

Find link og vejledning til udfyldelse af formular her

OBS! I vejledningen finder du også svaret på, hvad du skal svare, hvis du endnu ikke kender dit sædenummer ombord på flyet.

På rejsemålet
Fra 20/4 2022 har Spanien fjernet krav om mundbind indendørs samt udendørs med undtagelse af ved hospitalsbesøg samt i offentlig transport.

OBS! er du golfgæst til Costa de la Luz skal du udfylde den portugisiske indrejseformular, da du lander i Portugal. Se mere her.

Opdateret 25/04 2022

Portugal - Algarve

Der er lige nu følgende krav for at rejse ind i Algarve-regionen i Portugal:
Coronapas
Alle over 12 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende tre dele. Print gerne coronapasset fra sundhed.dk. Nogle hoteller kan forlange at se printet dokumentation.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:
1. Bevis på du er færdigvaccineret, og det er mere end 14 dage siden, at du modtog sidste stik. (2. stik og/eller boosterstik, begge med gyldighed i 270 dage)
2. Bevis på, at du har antistoffer, da du har haft corona. Coronapasset gælder fra du modtager det efter smitte, men maksimalt i 180 dage.
3. Negativ PCR-test eller en EU-godkendt hurtigtest/antigentest. En PCR-test må maksimalt være 72 timer gammel ved afrejse, mens en hurtigtest maksimalt må være taget 24 timer før afrejse.

Obs! Er du smittet med corona, og har du ikke modtaget dit coronapas endnu (immunitetspas), kan du IKKE rejse som færdigvaccineret (mulighed nr. 1), da du anses som smittet.

Indrejseformular
Fra den 22. april 2022 skal du ikke længere udfylde nogen indrejseformular for at rejse ind i Portugal. 

På rejsemålet
Fra den 23. april 2022 har de portugisiske myndingheder meddelt, at kravet om mundbind udendørs og indendørs bortfalder med undtagelse af offentlig transport som bus, tog og taxa, i lufthavne samt på hospitaler. 

Opdateret 22/4 2022

Portugal - Madeira

Der er lige nu følgende krav for at rejse til Madeira, Portugal:
Fra den 7. februar 2022 er det muligt at rejse til Madeira uden at skulle fremvise coronapas eller negativ test.

Indrejseformular
Der er ingen krav om udfyldning af indrejsepapirer. Dog anbefaler de portugisiske myndigheder, at alle rejsende udfylder en indrejseformular mellem 48-12 timer før afrejse. Vær dog opmærksom på, at du ikke modtager en QR-kode som kvittering for formularen.

Du udfylder formularen her: https://madeirasafe.com/#/login

På rejsemålet
Vær opmærksom på, at adgang til restauranter, barer, diskoteker, kulturelle- og sportsbegivenheder kræver fremvisning af coronapas. Du kan enten fremvise dokumentation fra MinSundhed eller app’en; coronapas.

Der er desuden krav om mundbind på alle offentlige steder både indendørs og udendørs samt i offentlig transport. 

Opdateret 10/5 2022

Thailand

Der er lige nu følgende krav for at rejse til Thailand:
Færdigvaccinerede
Rejsende, som er færdigvaccinerede, er undtaget krav om karantæne og test ved indrejse i Thailand. For at være færdigvaccineret, skal du opfylde mindst en af følgende dele:

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:

 1. Bevis for at du har modtaget booster-stik (3. stik), og det er mere end 14 dage siden
 2. Bevis for at du er færdigvaccineret (et stik med Johnson&Johnson eller to stik med øvrige vacciner), og det er mere end 14 dage siden, du modtog sidste stik
 3. Bevis for at du er tidligere smittet og har modtaget min. et vaccinestik efterfølgende

Det anbefales, at du medbringer bevis herfor i fysisk form – fx et udprint af dit coronapas, som du kan hente via www.sundhed.dk.

Ikke-færdigvaccinerede
Alle rejsende over 12 år, som ikke er færdigvaccineret, skal følge indrejsereglerne for ikke-vaccinerede. Det betyder, at du ved indrejse skal kunne fremvise følgende ved indrejse:

 • En negativ COVID-19 PCR-test, der er foretaget senest 72 timer før afrejse
 • Reservation et såkaldt AQ-hotel
 • Reservation af transport til hotellet
 • Tidsreservation for en PCR-test til 4. eller 5. dagen

Det anbefales, at du medbringer dokumentation herfor i fysisk form – fx et udprint af dit coronapas, bestillingsreservation mm.

Du er i karantæne på dit hotel de første fem dage. På 4. eller 5. dagen skal du have foretaget en PCR-test. Såfremt resultatet er negativt, kan du afbryde din karantæne.

Indrejsekrav, børn
Der er ingen indrejsekrav for børn under 12 år.

Indrejseformular / Thailand Pass
Alle rejsende skal ansøge om et såkaldt Thailand Pass inden indrejse. Det er vigtigt, at du ansøger om dette for dig selv og dine medrejsende, da I ellers ikke kan rejse ind i landet. Du finder både link til ansøgningen og en dansk vejledning via nedenstående link.

Der er en behandlingstid på ansøgning på 1-7 hverdage. Ansøg derfor i god tid.

Find link og vejledning til udfyldelse af formular her.

Forsikring
Det er et krav, at du har en rejseforsikring, der dækker min. 10.000 USD.

På rejsemålet
Der er krav om mundbind på alle offentlige steder. Ligger du på en solstol, bader på stranden, spiser på en restaurant eller lignende, må du gerne tage mundbindet af.

Opdateret 2/5-2022

Grækenland

Der er lige nu følgende krav for at rejse til Grækenland:
Coronapas
Fra 1. maj 2022 har de græske myndigheder fjernet ALLE indrejsekrav for rejsende til Grækenland. Det betyder, at der ikke er nogen krav til vaccination, test eller tidligere smitte forud for din rejse.

Indrejseformular
Fra og med den 15. marts 2022 er der ikke længere krav om, at indrejsende skal udfylde den elektroniske PLF-formular.

På rejsemålet
MUNDBIND
Der er ingen krav om mundbind udendørs. Der kan fortsat nogle steder være krav om at bære mundbind indendørs på fx restauranter, i butikker, offentlig transport eller lignende. Du skal ligeledes bære mundbind ombord transferbussen til/fra hotellet. Børn under 4 år er dog undtaget.

Opdateret 2/5 2022

Kenya

Der er lige nu følgende krav for at rejse til Kenya ved indrejse via Nairobi eller Mombasas lufthavn:
Færdig-vaccinerede
Alle rejsende, der er fyldt 18 år, skal kunne fremvise dokumentation for, at man er fuldt vaccineret. Du  betragtes som færdigvaccineret, hvis du har én af følgende: 

 • Bevis på du er færdigvaccineret (to stik eller et stik med Johnson&Johnson), og det er mere end 14 dage siden, du modtog sidste stik. 
 • Du har modtaget et tredje stik (booster-stik)

Dokumentation for, at du er færdig-vaccineret, skal uploades til denne hjemmeside: https://globalhaven.org/. Du finder en guide til, hvordan du uploader dit resultat på det kenyanske sundhedsministeriums hjemmeside.

Det europæiske EU's digital COVID certificate (appen 'Coronapas') accepteres som dokumentation ved indrejse.

Ikke vaccinerede
Alle rejsende over 5 år, som ikke er færdigvaccineret, skal ved indrejse kunne fremvise en negativ PCR-test, der maksimalt må være 72 timer gammel ved ankomsten til Kenya. Derudover skal du kviktestes ved ankomst. Kviktesten betales i lufthavnen og koster 30 USD. 

Resultatet af din PCR-test skal uploades til denne hjemmeside: https://globalhaven.org/. Du finder en guide til, hvordan du uploader dit resultat på det kenyanske sundhedsministeriums hjemmeside.

Er du ikke vaccineret af medicinske årsager, skal du medbringe en begrundet lægeerklæring herfor på engelsk. 

Testkrav børn
Børn under 5 år er undtaget krav om vaccination og test.

Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en elektronisk COVID-19 formular inden indrejse. Når du har udfyldt formularen, modtager du en QR-kode, som du fremviser til sundhedsmyndighederne i lufthavnen, inden du får adgang til paskontrollen.

Find link og dansk vejledning til udfyldelse af formularen her.

Visum
Udover COVID-19-indrejseformularen skal alle rejsende også søge visa, inden de rejser ind i Kenya. Du finder mere information om, hvordan du ansøger, og hvad du skal have klar på https://www.bravotours.dk/safari/kenya/ (under praktisk information nederst på siden).

På rejsemålet
Der er ikke længere krav om brug af mundbind udendørs. Det er dog et krav at bære maske i offentlig transport.

Opdateret 4/5 2022

Italien

Der er lige nu følgende krav for at rejse i Italien:
Coronapas
Alle over 6 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende fire dele. Print gerne coronapasset fra sundhed.dk. Nogle hoteller kan forlange at se printet dokumentation.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:
1. Bevis på du er færdigvaccineret eller har modtaget boosterstik (3. stik), og det er mere end 14 dage siden, at du modtog seneste stik, men ikke mere end 270 dage (9 måneder). Krydsvaccinationer accepteres også.
2. Bevis på at du har antistoffer, da du har haft corona. Det skal være mere end 11 dage siden, men ikke mere end 180 dage.
3. Negativ PCR-test. Denne må dog højst være 72 timer gamle, når du lander i Italien.
4. Negativ EU-godkendt hurtigtest. Denne må dog højest være 48 timer gammel, når du lander i Italien.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation. Hent appen 'coronapas' eller print dit coronapas fra www.sundhed.dk

Testkrav børn
Børn under 6 år skal ikke fremvise negativ PCR-test. Alle børn over 6 år skal fremvise et coronapas jf. ovenstående regler.

Indrejseformular
Fra 1. maj 2022 har de italienske myndigheder fjernet kravet om udfyldelse af den såfaldte Passenger Locater Form (PLF). Du skal således ikke udfylde nogle dokumenter inden din rejse. 

På rejsemålet
Krav om fremvisning af coronapas i forbindelse med besøg på restauranter, barer, kulturinstitutioner mm. er bortfaldet fra 1. maj 2022. Der er fortsat krav om fremvisning af coronapas i forbindelse med adgang til hospitaler, plejehjem og lægehuse. 

Fra 1. maj til 15. juni 2022 er der krav om mundbind (type FFP2) i offentlig transport, på hospitaler, plejehjem og lægehuse samt indendørs teatre, biografer, koncerter samt ved indendørs sportsbegivenhed. Kravet om mundbind gælder ikke på fx restauranter. 

Opdateret 9/5 2022

Portugal - Azorerne

Der er lige nu følgende krav for at rejse ind i Azorerne i Portugal:
Coronapas
Alle over 12 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende fire dele. Print gerne coronapasset fra sundhed.dk. Nogle hoteller kan forlange at se printet dokumentation.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:
1. Bevis på du er færdigvaccineret, og det er mere end 14 dage siden, at du modtog sidste stik. (2. stik og/eller boosterstik, begge med gyldighed i 270 dage)
2. Bevis for at du er tidligere smittet, og det er mere end 11 dage siden men ikke mere end 180 dage siden, du testede positiv.
3. Negativ PCR-test Denne må dog højst være 72 timer gammel ved boarding til Azorerne.
4. Negativ EU-godkendt hurtigtest. Denne må dog højest være 48 timer gammel, når du lander på Azorerne.

Bemærk endvidere at der er krav om fremvisning af negativ COVID-19-test, hvis du vil rejse mellem øerne. 

Testkrav børn
Børn under 12 år skal ikke fremvise negativ PCR-test. Alle børn over 12 år skal fremvise en negativ PCR-test, hurtigtest/antigentest eller coronapas.

Test på rejsemålet
Er du fuld vaccineret (min. 14 dage efter sidste stik) og kan fremvise dokumentation herfor, skal du ikke testes på din ferie, hvis du rejser af en uges varighed.

Rejser du i stedet ved at fremvise en negativ PCR-test, skal du testes på 6. dagen, fra testen er foretaget. Det er gratis og let og foregår i byen Lagoa bagved det nye hospital. Myndighederne kontakter dig i løbet af feriens første dage for at aftale tid, så hold din telefon åben. Transporten dertil er på egen regning, men vi hjælper dig gerne med at bestille en taxa. Kontakt endelig din rejseleder, hvis du er i tvivl.

Rejser du på en antigen/kviktest, bliver du formodentligt testet ved ankomst igen. Derfor skal du kun testes igen, hvis du opholder dig på øen i mere end 7 dage.

Er dit ophold på mere end en uges varighed skal du uanset vaccinationsstatus testes på 6. dagen. Du skal selv bestille tid til test ved myndighederne, men vores rejseledere er selvfølgelig behjælpelige, hvis du har spørgsmål. Mere information herom udleveres i lufthavnen ved ankomst. Rejer med en lægde på 7 nætter / 8 dage betragtes ikke, som længere end en uge. 

Indrejseformular
Fra april 2022 skal du ikke længere udfylde en indrejseformular for at besøge Azorerne.

På rejsemålet
Vær opmærksom på, at adgang til kultur- og sportsbegivenheder kræver fremvisning af coronapas. Du kan enten fremvise dokumentation fra MinSundhed eller app’en; coronapas. Der er ingen krav om coronapas for at besøge restauranter.

Fra den 23. april 2022 har de portugisiske myndingheder meddelt, at kravet om mundbind udendørs og indendørs bortfalder med undtagelse af offentlig transport som bus, tog og taxa, i lufthavne samt på hospitaler. 

Opdateret 10/5 2022

Tyrkiet

Der er lige nu følgende krav for at rejse i Tyrkiet:
Coronapas

Alle over 12 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende fire dele. Print gerne coronapasset fra sundhed.dk. Nogle hoteller kan forlange at se printet dokumentation.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:
1. Bevis på du er færdigvaccineret (og evt. har modtaget booster-stik), og det er mere end 14 dage siden, at du modtog seneste stik.
2. Bevis på, at du har antistoffer, da du har haft corona. Det skal være mere end 28 dage siden, men ikke mere end 180 dage. Det betyder, at du tidligst kan rejse ind i Tyrkiet 28 dage efter, at din positive test er foretaget.
3. Negativ PCR-test. Denne må dog højst være 72 timer gammel, når du lander i Tyrkiet.
4. Negativ hurtigtest/antigentest. Denne må dog højst være 48 timer gammel, når du lander i Tyrkiet.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation. Hent appen 'coronapas' eller print dit coronapas fra www.sundhed.dk

Man kan blive udvalgt til stikprøvekontrol og få foretaget test ved ankomst til Tyrkiet. Man kan fortsætte til sit hotel inden svaret foreligger. Er du tidligere smittet og risikerer derfor at teste positiv, skal du kunne dokumentere den tidligere smitte med EU's digital COVID certificate eller en lægeerklæring på engelsk, der dokumenterer, at du er tidligere smittet med coronavirus og nu er raskmeldt.

Testkrav børn
Børn under 12 år skal ikke fremvise negativ PCR-test.

Indrejseformular
Fra den 23. marts 2022 har de tyrkiske myndigheder fjernet kravet om en indrejseformular. Du skal derfor ikke udfylde nogen dokumenter forud for din rejse.

På rejsemålet
Der er i øjeblikket ingen krav om brug af mundbind i Tyrkiet med undtagelse af i fly og i lufthavne.

Tyrkiet anerkender EU’s digitale coronapas.

Opdateret 9/5 2022

Bulgarien / Golden Sands

Der er lige nu følgende krav for at rejse i Bulgarien/Golden Sands:
Coronapas

Fra den 1. maj 2022 har de bulgarske myndigheder fjernet ALLE indrejsekrav for rejsende til Bulgarien. Det betyder, at der ikke er nogen krav til vaccination, test eller tidligere smitte forud for din rejse. Der er heller ingen indrejseformular eller lignende, du skal udfylde forud for rejsen.

På rejsemålet
Alle opfordres til at opretholde en distance på minimum 1,5 meter til andre, når man færdes i det offentlige rum. Der er ingen krav om mundbind, men en opfordring til at sørge for et højt niveau af personlig hygiejne.

Opdateret 6/5 2022

Tanzania (inkl. Zanzibar)

Der er lige nu følgende krav for at rejse til Tanzania (inkl. Zanzibar):
Coronapas
Alle rejsende over 6 år skal medbringe et coronapas med tilhørende QR-kode, der består af én af følgende dele.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:

 1. QR-kode, der beviser, du er færdigvaccineret med en WHO-godkendt vaccine.
 2. En negativ PCR-test, der er foretaget mindre end 72 timer før ankomst.

Det europæiske EU's digital COVID certificate (appen 'Coronapas') accepteres som dokumentation. Du opfordres til både at medbringe dit coronapas i digital og printet form. Du kan printe dit coronapas via sundhed.dk.

Testkrav børn
Børn under 6 år er undtaget krav om vaccination og test.

Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en online sundhedserklæring 24 timer før ankomst.

Opdateret 4/5 2022

Egypten

Der er lige nu følgende krav for at rejse i Egypten:
Coronapas
Alle over 12 år skal medbringe et coronapas, der kan bestå af én af følgende dele.

Vær opmærksom på, at du kun behøver én af følgende dele:

 1. Bevis på du er færdigvaccineret, og det er mere end 14 dage siden, at du modtog 2. stik.
 2. Bevis for at du har modtaget dit 3. vaccinestik.
 3. Negativ PCR-test. Denne må dog højst være 72 timer gammel ved afrejse til Egypten.
 4. EU-godkendt hurtigtest/antigentest. Denne må dog højst være 48 timer gammel ved afrejse til Egypten.

Bemærk: Dit coronapas skal være på engelsk og med QR-kode og skal medbringes i fysisk form. Du kan printe en engelsk version af dit coronapas via www.sundhed.dk.

Tidligere smitte anerkendes ikke som gyldig coronapas alene og skal således suppleres af enten vaccination eller test. Såfremt du tester positiv med COVID-19 mindre end 11 dage inden afrejse, skal du kunne fremvise en negativ PCR- eller kviktest jf. ovenstående tidsgrænser.

Indrejseformular
Ombord på flyet til Egypten udleveres en indrejseformular, som skal udfylde og afleveres i paskontrollen. Desuden udleveres en sundhedsformular, som ligeledes skal udfyldes og afleveres i paskontrollen. Du skal således ikke udfylde nogle dokumenter forud for din rejse. 

På rejsemålet
Alle opfordres til at opretholde en distance på minimum 1,5 meter til andre, når man færdes i det offentlige rum. Der er ingen krav om mundbund, men en opfordring til at sørge for et højt niveau af personlig hygiejne.

Opdateret 6/5 2022

Pakkerejse med rutefly

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly hos Bravo Tours, gælder ovenstående indrejseregler og krav også. Rejser du til et rejsemål indenfor de næste 4 uger, som ikke er nævnt ovenfor, kan du følge med i indrejsekravene på Udenrigsministeriets hjemmeside eller kontakte os på 70 10 10 77, så vi kan hjælpe dig.

Har du en mellemlanding på rejsen, kan der være specifikke krav i dette land til både test og indrejseformular. Eventuelle test vil være på egen regning. Hold dig altid opdateret, så du ikke bliver nægtet adgang til flyet. Det er dit ansvar, at du opfylder alle indrejsekrav, men vi hjælper dig naturligvis gerne.  

Det er dit ansvar at holde dig opdateret helt ind til afrejse, da kravene som nævnt kan ændre sig. Vi får vores informationer fra Udenrigsministeriet, og det er til hver en tid deres regler, der er de gældende. 

Del denne side via E-mail