• Rundrejser i Vietnam

Om Vietnam

Et af Østens mest spændende lande

Vietnam har jo en nutidshistorie som få andre lande, med Vietnam-krigen, Indokina-krigene, samlingen af Nord- og Sydvietnam samt hele historien om Ho Chi Minh i "frisk erindring" hos mange af os. Få arrangeret en rejse til Vietnam.

Landet er smukt naturmæssigt fra det store Mekong-delta i syd til det bjergrige nord på grænsen til Kina. Vi har valgt at tilbyde ferie i nok Østens mest charmerende by Hoi An. Byen er fredet af UNESCO og byder på smuk arkitektur i et stort miks af de mange kolonimagter, der har haft herredømmet over denne del af Vietnam, samt fra de mange købmænd, der i tidens løb er anløbet havnen, som var en del af Silkeruten. Samtidigt har Hoi An en af de bedste strande i Vietnam og for den sags skyld i Sydøstasien, så her er der rig mulighed for at kombinere en badeferie med mange oplevelser i det centrale Vietnam.


Fakta
Afstand fra lufthavn
Danang lufthavn ligger sydvest for byen og 35 kilometer fra Cua Dai Beach og Hoi An by. Der skal påregnes godt 45 minutters kørsel til vores hoteller fra lufthavnen i Danang. Fra Hanois lufthavn til byen er der ca. 45 minutters kørsel.

Transport
I Hoi An er der et system med transfer busser mellem de enkelte resorts og Hoi An by – opslag med ruteplan for disse er opslået på de enkelte hoteller. Der findes taxi i Hoi An, og disse kan bestilles pr. telefon. Det er tilrådeligt at afklare prisen på turen inden starten, hvis der ikke køres med taxameter. Der findes også lokale cykeltaxaer, hvor man ligeledes aftaler pris, før man begiver sig af sted. I Hanoi foregår transporten med taxa eller cykeltaxa.

Rejsetidspunkt
Højsæsonen i Vietnam er fra november til april. Der kan forekomme nogle storme i november med en del regn, men ellers er det den tørre og kølige tid i Vietnam – hvor Hanoi til tider kan blive ganske "kold" med vintervinde fra Kina. Derimod er Hoi An mere tempereret, om end der stadig kan forekomme kølige "danskagtige sommerdage" og lidt regn. Regnen falder normalt som i Thailand, med korte tropiske regnskyl, hvorefter solen skinner igen. Sommeren fra maj til oktober er solrig og varm i både Hanoi og Hoi An.

Mad og drikke
Det vietnamesiske køkken byder på sine klassiske retter med majs-/aspargessuppe, forårsruller (nem) og i Hoi An naturligvis masser af friske fisk og skaldyr til meget overkommelige priser. Om end der produceres lidt vin i Vietnam, er det oftest en kold øl, som drikkes til maden. Hvis man finder en fin fransk vin i Vietnam, som ser alt for billig ud til den fine etikette, ja så kan det såmænd være en kopi. Både Carlsberg og Tuborg har lokal produktion i Vietnam og deres lokale varemærke produceres i Hue – "Huda" fås de fleste steder i Hoi An, medens det er Carlsberg og deres lokale mærke "Halida", som man finder i Hanoi. Vietnam er verdens anden største kaffeproducent og har nogle meget fine kaffebønner. Kaffe drikkes i Vietnam varmt, som små "expresso-agtige" kraftige sager kaldet "café dæng" eller i en isafkølet version med masser af sukker. Grøn te er en integreret del af vietnamesisk hverdag og bydes ofte som gratis drik efter måltider eller som velkomstdrink ved besøg i private hjem. Drikkevand købes på flasker og er ofte leveret på hotelværelset med en flaske om dagen til fri afbenyttelse.

Valuta og kort
Den lokale valuta hedder Dong, men US dollars bruges udbredt som anden valuta i hele Vietnam. Du får 2,380 Dong for en dansk krone (jan.-06). Hotellerne veksler generelt til den gængse kurs, og de fleste steder modtages USD og gives tilbage til den gængse vekselkurs. På mange hoteller, restauranter, shoppingcentre og butikker modtages der kreditkort. De mest udbredt er Master Card, Eurocard og VISA. Der er hæveautomater i Hanoi. Det kan bedst betale sig at betale med kort, da disse afregnes til en bedre kurs ved hjemkomsten.

Restauranter, barer og natteliv
Hoi An har i sine små smalle gader et væld af små spisesteder og cafeer. Hoteller og resorts i Hoi An og ved Cua Dai-stranden har ligeledes gode restauranter og coffee shops, som ofte har gode buffet-arrangementer. Der er et spændende lille amatørteater i Hoi An, som opfører klassisk vietnamesisk teater i en lille, meget intim teatersal. Hvad skuespillerne og musikkerne mangler i professionalisme, opvejer de til fulde mål med deres entusiasme. Med undtagelse af et mindre antal barer , som er gemt lidt ind i bygningerne og spiller rock for rygsæk-turisterne, er der et roligt natteliv i Hoi An. Aftenerne nydes på cafeerne, hotellets barer eller på balkonerne. Dette er en dejlig undtagelse, der bekræfter reglen i Asien, og et herligt sted at nyde ro og afslappethed.

Shopping
I Hoi An er der mange små butikker med især kunsthåndværk, malerier, tøjbutikker og skræddere, lædervarer og vietnamesisk silke. I Hanoi finder du mange butikker med kunst.

Visum
Som skandinavisk statsborger skal du ikke have visum for rejser under 15 dage til Vietnam. Til gengæld skal dit pas være gyldigt minimum 6 måneder efter din hjemrejsedag fra Vietnam. Er du ikke skandinavisk statsborger, skal du selv kontakte ambassaden for at tjekke op på visum.

Vaccinationer
Du skal tjekke med din egen læge eller se mere på Seruminstituttet hjemmeside i god tid med hensyn til vaccinationer.

Få en oplevelse for livet med rejser til Vietnam.

Rundrejser i Vietnam

Fascinerende Nordvietnam og badeferie i Hoi An
0

Tag med på rundrejse til et af Østens mest fascinerende lande – Vietnam! På vores rejse tager vi dig med til Nordvietnams absolut største og mest uforglemmelige oplevelser og til Hoi An, hvor der venter dig en uovertruffen badeferie i Vietnams hyggeligste by.

I nord venter storbyens oplevelser i hovedstaden Hanoi, hvor gadernes travle folkeleben og de storslåede, historiske seværdigheder kæmper om vores opmærksomhed. Kontrasten til gadernes myldrende liv møder vi på et cruise i den UNESCO-fredede Halong-bugt, hvor det smaragdgrønne vand og de knejsende kalkstensklipper smelter sammen i et næsten overjordisk smukt skue. Vi kommer tæt på landets dramatiske historie, og vi smager os igennem det lækre, lokale køkken, når vi besøger både restauranter, kaffebarer og lokale familier. Og når det er blevet tid til at fordøje rundrejsens mange, store indtryk, drejer vi kompasnålen mod syd, hvor en af de mest charmerende byer i hele Sydøstasien venter – nemlig Hoi An.

Bered dig med eventyrlyst og store forventninger, for der venter en uforglemmelig rejse, der giver dig det bedste af Nordvietnam. Rejsen er sammensat med et spændende og oplevelsesrigtprogram i Nordvietnam og Hoi An. Hoi An er vietnams hyggeligste by og her er oplevelser naturligvis også inkluderet og der er god tid til at opleve byen i eget tempo og bade i det skønne sydkinesiske hav. 

Rejsen gennemføres i små grupper fra 10 til 24 personer, og det hele er selvfølgelig med dansktalende rejseleder og masser af oplevelser og lækre måltider inkluderet. Alt dette - og mere til - er der mulighed for at opleve på denne smukke rejse i Vietnam.

OBS!
Om vinteren består rundrejse programmet af 17 dage, hvor vi får en nat mere i Hoi An og ankommer til Danmark på dag 17.

Tilladt bagage på indenrigsflyvninger er 20 kg samt 7 kg håndbagage
Familieindkvartering, hvor I bor mere end 3 personer, vil indkvartering enten være i familieværelser eller 2 sammenhængende værelser. På Halong bugten vil det dog være i 2 kahytter.

14 Nætter 15.999 kr
Afrejse fra
  • København (CPH)
Vidunderlige Sydvietnam og eksotisk badeferie
0

Rejs med til det sydlige Vietnam, hvor vi tager på en rundrejse til nogle af områdets største højdepunkter. Glæd dig til at opleve storbyen Saigon, der både rummer det moderne og historiske, ta’ med til de historiske Cu Chi tunneller og det smukke Mekong-delta. Det er blot nogle af de oplevelser, der venter på os i Vietnam.

Efter rundrejsen fortsætter vi til det eksotiske ferieparadis, Phu Quoc. Det er Vietnams største ø, der både byder på flotte sandstrande, tropisk vegetation, hyggelige fiskerlandsbyer, lokalt liv og meget, meget mere. Her er vejret godt året rundt – perfekt som afslutning på din rundrejse. På badeferien bor vi på et dejligt kategori 3-resort på sandstranden Long Beach. 

Alle dagene er selvfølgelig med dansktalende rejseleder, så du får mest ud af din rejse.

OBS!
Om vinteren består rundrejse programmet af 17 dage, hvor vi får en nat mere i Phu Quoc og ankommer til Danmark på dag 17.

Tilladt bagage på indenrigsflyvninger er 20 kg samt 7 kg håndbagage
Familieindkvartering, hvor I bor mere end 3 personer, vil indkvartering enten være i familieværelser eller 2 sammenhængende værelser.
14 Nætter 14.499 kr
Afrejse fra
  • København (CPH)
Vietnams eventyrlige vandveje
0

Med sin 3.450 km lange kystlinje er Vietnam et af Asiens smukkeste og mest spændende rejselande. Det er svært at finde et andet land, hvor man kan nå at opleve en så mangfoldig natur og kultur på blot 12 dage. Oplevelserne står ganske enkelt i kø i dette fascinerende land.

Bliv betaget af de smukke bjerge, flotte strande og uendelige rismarker, når vi starter i Vietnams hovedstad og fortsætter vores rejse ned gennem Vietnams vidunderlige vandveje. Disse vandveje er ganske unikke – lige fra den verdensberømte Halong-bugt til den ukendte perle Ninh Binh, der betegnes som Halong på land. Det er ganske enkelt smukkere, end man kan forestille sig!

Vi tager selvfølgelig også forbi det sydlige Vietnams højdepunkter ved Saigon, hvor Cu Chi-tunnellerne og Mekong-deltaet byder på fantastiske oplevelser.

Velkommen til dit livs oplevelser Vietnam!

 

OBS!
Tilladt bagage på indenrigsflyvninger er 20 kg samt 7 kg håndbagage
Familieindkvartering, hvor I bor mere end 3 personer, vil indkvartering enten være i familieværelser eller 2 sammenhængende værelser. På Halong bugten vil det dog være i 2 kahytter. Opgradering til private togkabiner er kun for 2 personer i en kabine.

9 Nætter 13.499 kr
Afrejse fra
  • København (CPH)

Vietnam Se på kort

Hovedstad: Hanoi Valuta: Dong Tidsforskel: +6 timer Sprog: Vietnamesisk Befolkningstal: 85,7 mio.
Gennemsnitstemperatur
20° januar
20° februar
23° marts
27° april
32° maj
33° juni
33° juli
32° august
31° september
29° oktober
25° november
22° december

Del denne side via E-mail