Tag med Rejseklubben på det store ø-hop mellem en perlerække af de fantastiske azoriske øer. Det er bestemt ikke uden grund, at denne øgruppe er kåret som verden bedste adventure-rejsemål af World Travel Awards 2024.
På denne rejse besøger vi hele fire af øgruppens ni øer og får en fornemmelse for deres store forskelligheder. Rejsen starter og slutter på hovedøen, São Miguel, hvor vi skal opleve de termiske kilder i Furnas og selvfølgelig øens to helt store hovedattraktioner: Ildsøen og Tvillingesøerne.
Undervejs flyver vi til også til Faial, hvor vi bor tre nætter på hotel i byen Horta. Øen er som en akvarel med de kilometerlange marker i grønlige nuancer og hortensiaer i alle vejkanter. Her bliver vi klogere på de vulkanske kræfter, som har formet øgruppen. Fra Faial sejler vi til Pico, hvor vi bliver klogere på vin, hvaler og vulkaner og ser Portugals højeste punkt: Bjerget Pico. Vi skal også med færgen til São Jorge, der er kendt sin natur i absolut særklasse.
Glæd dig til en oplevelsesrig uge med finurlige fortæller, storslåede natur og kulturelle indblik i livet på en øgruppe langt ude i Atlanterhavet.
Vil du vide endnu mere om øerne, vi skal besøge? Så kan du læse mere her >>
Bemærk: Der kan ske ændringer i rækkefølgen af rejsens program.
Med direkte fly fra Danmark til Azorerne, lander vi på hovedøen São Miguel. Rejseklubbens danske rejseleder tager imod dig i lufthavnen, hvorfra vi sammen køre til hotellet beliggenden i hovedbyen Ponta Delgada.
Efter ankomsten til hotellet er der mulighed for at finde sig til rette på værelset, inden vi mødes til et velkomstmøde, hvor rejselederen vil gennemgå ugens spændende rejseprogram.
Om aften samles vi og går sammen til en lokal restaurant, hvor vi spiser en skøn velkomstmiddag. Her er der god mulighed for at lære hinanden bedre at kende.
Efter en god morgenmad på hotellet er vi klar til afgang, og dagens første destination er Furnas. Furnas er kendt for sine boblende og kogende kilder, de såkaldes Caldeiras, som vidner om den vulkanske aktivitet i området.
Varmen i jorden bliver udnytter i geotermiske anlæg, som ligger nord for Furnas. Gennem mange år har indbyggerne i Furnas brugt varmen til at tilbedere den traditionelle Furnas-ret ’Cozido’. Gryderetten indeholder alt godt fra køkkenhaven, samt gode kødudskæringer. Hele herligheden sænkes to meter ned i den vulkanske jord, hvor det koger ved 100 grader i ca. fire timer. Retten er selvfølgelig på menuen til frokost.
I Furnas by besøger vi desuden øens smukkeste park, den botaniske have Terra Nostra parken, som tilmed er Azorernes største botaniske have på 12 hektar. Terra Nosta er også kendt for ungdommens kilde, som er et termisk bad med 36 grader varmt vand. Der bliver mulighed for at bade og nyde varmen i de bedste omgivelser. Vi runder Furnas af ved udsigtspunktet Pico do Ferro, som byder på en storslået udsigt ud over det store krater, som både indeholder by og sø i ét billede.
Om eftermiddagen er vi retur på hotellet, og middag er denne aften på egen hånd.
Husk at medbringe badetøj og håndklæde på dagens udflugt.
I dag skal vi se nærmere på det Azorerne er – nemlig vulkanske øer! Efter morgenmaden tager vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver til øen Faial, hvor der senest var vulkanudbrud.
Efter ankomsten til Faial begiver vi os ud på en tur, der tager os rundt på det meste af øen. Vi kører gennem det charmerende landskab, der bugter sig i evige grønne nuancer. Den smukke udsigt over det enorme vulkankrater, Caldeira, som også er det højeste punkt på øen, giver os den bedste fornemmelse for dannelsen af Faial.
Vi oplever Capelinhos-vulkanen, der fra september 1957 var i udbrud i 13 måneder – et udbrud, der skabte en helt ny ø, der blev landfast med Faial. Området skiller sig meget ud fra resten af øen, og det giver et imponerende indtryk af naturens kræfter.
Om eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Horta by. Aftenen er fri til at gå på opdagelse på egen hånd i vores nye nabolag.
Efter morgenmaden på hotellet drager vi på oplevelse på Azorernes andenstørste ø, Pico. Vi sejler hertil med færge, og gennem dagen bliver vi klogere på netop de ting, som har haft størst indflydelse for livet på øen: Vinen, hvalerne og vulkanerne.
Vi besøger de kendte vinmarker, som siden 2004 er blevet klassificeret som UNESCO-verdensarv. Markerne er omkranset af mørke gærder af lavasten, som kun kan opleves på Pico. Vi går gennem området og nyder synet af vinstokkene, der bugter sig over hinanden.
I landsbyen São Mateus, som har været en betydelig handelspost på øen, finder vi den idylliske bykirke med den hellig figur: Den Gode Jesus. Vores rejseleder fortæller os mere om historien og legenden bag figuren.
Vi nyder en god frokost i fællesskab, inden et af dagens højdepunkter venter: Lajes do Pico. I 1986 indførte Den Internationale Hvalfangstkommission et forbud mod al kommerciel hvalfangst, og året efter blev den sidste hval fanget uden for Pico. I dag er der et museum om netop hvalfangst i byen.
Vi går rundt i området og nyder den gode udsigt, inden vi krydser over til nordkysten og kommer op i højderne for at finde det bedste udkigspunkt til Portugals højeste punkt, bjerget Pico. Om eftermiddagen sejler vi retur til Faial, og spiser middag på egen hånd.
Efter morgenmad drager vi igen videre på eventyr, når vi besøger Sâo Jorge, som virkelig er en naturperle i en liga for sig. Det bølgede landskab af vulkaner giver São Jorge en helt særlig karakter, med stejle klippeformationer, der vælter ud i Atlanterhavet. Vi besøger flere af de storslåede udsigtspunkter, heriblandt det kendte Fajã dos Cubres som optræder på alle postkort fra São Jorge!
Mange af de snoede veje fører os gennem landskabet, der er domineret af landbrug, som er hovederhvervet på øen. Det er også på São Jorge, vi smager og hører mere om den kendte Queijo São Jorge: "Øens ost”, som er en halvhård ost lavet på ko-råmælk. Denne mørkegule ost er blevet produceret i mere end 200 år, og den har en distinkt smag, der er lidt krydret og nøddeagtig men med en smøragtig afrunding.
Om eftermiddagen sejler vi retur til Faial, hvor vi nyder en middag på hotellet eller i byen på egen hånd.
I dag slapper vi af og nyder Faial og Horta by. Den første vejrstation på Azorerne blev faktisk grundlagt i Horta, da man fandt ud af, at højtrykket over Azorerne påvirker vejret i Europa. De gamle kirker og snoede gader er yderst charmerende samt havneområdet, der er lystsejlernes hovedstad i Nordatlanten.
Vi flyver til São Miguel og bliver kørt til hotellet i Ponta Delgada og ”holder fri” resten af dagen.
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod to af øens absolutte højdepunkter: Ildsøen og Tvillingesøerne. Vi starter dog dagen med et lokalt indblik i øens keramikproduktion, når vi besøger Ceramica Viera i Lagoa, som har haft deres værksted og produktion her siden 1862.
Vi fortsætter mod Lago do Fogo, Ildsøen, som af mange anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer på øen. Vi nyder den flotte udsigt, inden vi kører til Ribeira Grande på nordkysten og spiser en god frokost sammen.
Med noget godt i maven fortsætter vi mod Tvillingesøerne, hvor vi gør et stop ved den bedste panoramaudsigt over søerne. På en klar dag ser man let kontrasterne af den blå og grønne sø, ligesom vi ser byen i vulkankrateret, Sete Cidades. Vi slutter dagen af ved en lokal ananasplantage.
Om aften vil der være afskedsmiddag på en lokal restaurant i Ponta Delgada, hvor vi runder turen af og takker for en god rejse sammen.
Efter en uge med skønne rejseoplevelser er det tid til at sige farvel – og måske på gensyn til Azorerne. Vi tjekker ud på hotellet og tager til lufthavnen lidt uden for Ponta Delgada for at flyve retur til Danmark.
Vi håber, du har nydt det store ø-hop, og at du har en række gode rejseoplevelser med hjem i den personlige bagage.
Brug 'Ctrl+C' til at kopiere dette link. Forkortet link: