Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Premium - Santo Cristo - Azoris Royal Garden

0
Kommer snart Se lignende rundrejser

- Azorernes største folkefest med unikke oplevelser 

Rejs med til Azorerne i en helt særlig periode – nemlig ugen, hvor de lokale holder hovedøens største folkefest med smukke optog, blomsterprocessioner og fest i gaderne. Santo Cristo-festivalen er den ældste og vigtigste festival, og i 2023 er det 323. gang, der er festival på hovedøen Sao Miguel i Ponta Delgada.

Vi fejrer naturligvis den gamle folkefest med de lokale! I ugens løb bliver der mulighed for at være med, når festivalen skydes i gang med liv og lys overalt i byen. Der er også mulighed for at opleve det smukke optog, når Santo Cristo bæres rundt i byen.

Men Azorerne er også ferie- og naturoplevelser i verdensklasse. Her venter et overflødighedshorn af smuk natur, naturfænomener og nogle af jordklodens fantastiske underfundigheder. Det ser vi naturligvis også på tætteste hold, når vi tager på en spændende ø-rundtur, hvor vi bl.a. besøger de smukke tvillingesøer.

Der venter en folkefest ud over det sædvanlige med ferieminder, du aldrig glemmer! Det betyder også, at du skal bestille nu – for de lokale, der ikke længere bor på Azorerne, vender også hjem. Så der bliver rift om øens få hotelsenge!

Vi tager forbehold for ændringer af dagsprogrammet.

Rejsens højdepunkter
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ø-rundtur og Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Santo Cristo-festivalen
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Ankomst til Azorerne. Transport til hotellet og indkvartering

Dag 2
Byrundtur og smag på Azorerne
Byrundtur og smag på Azorerne

I dag starter vi ferien på bedste vis, når vi lærer hovedstaden Ponta Delgada at kende, som ligger smukt skrående over en bred bugt. En af de bedste måder at opdage og udforske den dejlige by på er til fods. Vi besøger bl.a. to af byens smukke kirker, hvor den ene er Santo Cristo-kirken, som er en af Portugals rigeste og meget aktuel i denne uge! Vi ser også nærmere på byens spændende frugt- og grønsagsmarked i den østlige del af byen. Mens vi går på de dekorative fortove, hører vi mere om de små ting, der igennem tiden har formet byen til det, den er i dag. Vi får også mulighed for at lære øens madkultur at kende, når vi bliver budt på lette smagsprøver af azoriske specialiteter bl.a. lokale oste, fiske og kødretter, øl, vin og sodavand.

På turen er det en god idé at medbringe: Kamera, en ekstra trøje, vand, snacks og evt. gode vandresko.

Dag 3
Ildsøen & Tvillingesøerne
Ildsøen & Tvillingesøerne

I dag tager vi på opdagelse, når vi besøger to af øens højdepunkter, Ildsøen og Tvillingesøen. Vi starter dog dagen med et lokalt indblik i øens keramikproduktion, når vi besøger Ceramica Viera i Lagoa, hvor vi hører og ser mere til den traditionelle keramikfremstilling lige fra produktion og blanding af ler til formning og brænding, samt glasering og maling.

Vi fortsætter mod Lago do Fogo, Ildsøen, som af mange anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer på øen. Vi finder den 947 meter over havets overflade, hvor vi nyder den flotte udsigt, inden vi kører til Ribeira Grande på nordkysten og spiser frokost, samt smager den lokale likør.
Efter frokost fortsætter vi mod Tvillingesøerne, hvor vi gør et stop ved ”Vista do Rei”, der byder på en panoramaudsigt over søerne. På en klar dag ser man let kontrasterne af den blå og grønne sø. Undervejs stopper vi også i Sete Cidades, hvor vi let kan se kraterets kanter og får endnu en smuk udsigt over de berømte klosterklipper.

Vi slutter dagen af ved en lokal ananasplantage, for på Azorerne er en ananas ikke bare en ananas. Her hører vi om produktionen og får de bedste tips med på vejen til at finde den bedste ananas.

Dag 4
Når lysene tændes og festen starter
Når lysene tændes og festen starter

Dagen fri på egen hand eller følg med på Bravotours udflugt Furnas and Terra Nostra

Vi mødes på en hyggelig restaurant og nyder en god, lokal middag, inden den lokale folkefest for alvor starter senere på aftenen. Når mørket falder på (omkring kl. 21), tændes alle de lys, man har udsmykket kirker, pladser og vigtige monumenter med. Santo Cristo-kirken oplyses alene af 165.000 lamper. Når lysene tændes, starter det hele for alvor med en koncert på pladsen foran kirken.

Til middagen serveres en øl, vand eller en halv flaske vin.

Dag 5
Processionen
Processionen

Dagen starter med en morgenmesse kl. 08.00 og kl. 16.30 gennemføres en kort processesion
Resten af dagen er der liv i byen. Santo Cristo-busten flyttes fra klosteret til Santo Cristo-kirken kl. 16.30, mens aftenen byder på koncerter foran kirken og slutter med fyrværkeri ca. kl. 23.00.

I kan også vælge at bruge eftermiddagen på havet, hvor der er mulighed for at deltage i en hval- og delfinsafari (tilkøb). I havet omkring São Miguel findes mange af verdens hvalarter, og 8 af 12 delfinarter er også repræsenteret her. Tag med på et uforglemmeligt eventyr og oplev havets mest imponerende dyr! Kaptajnen får via radiokontakt til hvalobservatorierne langs kysten besked om, hvor hvalerne og delfinerne befinder sig. Delfinerne opholder sig ofte i store flokke med ca. hundrede i hver. Følelsen, når en gigantisk kaskelothval befinder sig bare nogle få meter fra båden, kan ikke beskrives – den skal opleves. Over naturlovene råder dog ingen, derfor kan det ikke garanteres, at vi får disse dyr at se, men chancerne er store.

Dag 6
Det store Santo Cristo-optog
Det store Santo Cristo-optog

Søndag er den helt store festdag! Allerede natten til søndag starter forberedelserne til optoget, når busten bæres fra Santo Cristo-kirken til São José. Masser af mennesker står i kø for på skift at komme ind i kirken og våge ved busten. Hele natten valfarter folk til for at våge og bede. Omkring kl. 09.15 er der messe på Campo São Fransisco, pladsen foran kirken, hvor busten tages ud af kirken og kommer til at stå ved siden af den præst, der udfører messen.

Hele formiddagen bliver gaderne pyntet med blomster i alverdens farver og mønstre. Dagen emmer af historie, kultur og traditioner på én og samme tid – og alle fra hele øen samles i Ponta Delgada for at fejre øens største folkefest. I løbet af dagen bæres Santo Cristo-figuren rundt i hele byen. Processionen starter omkring kl. 16.30 og varer i fem timer.

Nyd hele dagen i Ponta Delgada. De lokale lader jer gerne tage del i deres største festdag. Vi kan desværre ikke følges, da det er umuligt at gå i flok, men man finder let rundt i byen.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

Efter en spændende og oplevelsesrig uge, er der i dag mulighed for at opleve øen på egen hånd. I kan leje en bil og køre på eventyr eller slappe af på hotellet. Bravo Tours' dansktalende rejseledere har masser af gode forslag til, hvad I kan bruge dagen på, hvis I ikke blot vil nyde livet og hinanden.

Dag 8
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Vi rejser hjem til Danmark med bagagen fuld af spændende og helt unikke oplevelser fra en folkefest, vi aldrig glemmer.

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Flyrejse til Azorerne tur/retur
 • Indkvartering på Hotel Azoris Royal Garden
 • Morgenmad
 • Det store Santo Cristo-optog
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ø-rundtur og Tvillingesøerne
 • Dansktalende rejseleder

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring kr. 249
 • Årsrejseforsikring kr. 278
 • Mad om bord på flyet kr. 200
 • Transport til og fra hotellet kr. 130
 • Bagage kr. 220
 • Halvpension kr. 1.120

Del denne side via E-mail