Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Golfrejser til Mallorca

Om Mallorca

Et golfrejsemål, der har det hele!

Mallorca er uden tvivl perlen i Bravo Golf-samlingen! Tag en gryde og tilsæt: Et rejsemål med næsten magisk tiltrækningskraft, venlig befolkning, smuk natur, spændende kultur, vidunderlig gastronomi, varmt klima og kort flyveafstand! Herefter krydres med mere end 20 golfbaner i topklasse, professionelt og servicemindet personale samt sværhedsgrader, der passer alle! Resultat: Et golfrejsemål ud over det sædvanlige. 

Selv om der er kommet mange nye golfbaner på Mallorca i de seneste 20 år, tiltaler de to ældste, Son Vida og Santa Ponsa, fortsat mange - nostalgiske - golfspillere, der kan huske, hvor og hvordan golfen startede på ferieøen - henholdsvis i 1964 på Son Vida og i 1977 på Santa Ponsa. Forklaringen på disse baners fortsatte popularitet er ganske givet, at banerne og klubberne har bevaret atmosfæren og hyggen, som det tager år at opbygge - og ingen tid at miste! Det har mange andre baner lært af, og vi er ikke i tvivl om, at Mallorca vil være et golfrejsemål i verdensklasse - også i fremtiden.

Golfbaner

Alcanada

Club Golf de Alcanada har altid stået som en af de bedst-ratede baner på Mallorca.
Banen er opkaldt efter fyrtårnet, som står på den lille ø, et stenkast fra strandbredden, lige nedenfor banen. De 18 huller på banen har et forløb, som giver et væld af forskellige slag. Det går opad, det går nedad, og der spilles også på tværs af bjergsiden. Alcanada er Mallorcas eneste seasidebane. Der udsigt ud over Alcudia-bugten til den ene side og bjergkæden Sierra de Levante til den anden side. I kan glæde jer til en oplevelse ud over det sædvanlige!

Bendinat

Mange golfturister betragter Real Golf de Bendinat-banen tæt ved Illetas-stranden og Portals Nous som indbegrebet af hygge. Dét er forståeligt, fordi en intim atmosfære præger både de 18 huller og klubhuset.

Nogen mesterskabsbane kan Real Golf de Bendinat ikke siges at være, men alligevel stiller den ret høje krav både teknisk og taktisk, fordi den har mange smalle og kuperede fairways, som det koster slag - eller bolde - ikke at ramme. Med sin beliggenhed i en dal med gamle pinjetræer mellem landevejen og motorvejen mellem Palma og Palma Nova påvirkes spillet sjældent af vind, men dét medfører til gengæld høje temperaturer i varme perioder. Derfor er det ofte fornuftigt at leje en buggy og medbringe masser af drikkevand.

I mange år var Real Golf de Bendinat en lidt undselig 9-hullers-bane, men siden den kendte britiske banearkitekt Martin Hawtree, om- og udbyggede den til 18 huller i 1995, har den hørt til de populæreste baner blandt golfturister på Mallorca. Banen ligger i øvrigt i hjertet af det eksklusive Bendinat Housing Estate.

www.realgolfbendinat.com/

Golf Maioris

Ved Puig de Ros, 15 km syd for Palma tæt ved Arenal-stranden, ligger Golf Maioris, en let kuperet bane, hvor spredte grupper af paraply-fyrretræer adskiller fairways, og enkeltstående af slagsen udgør forhindringer på fairways.

Ét hul står klart i erindringer på Maioris-banen, nemlig 5. hul, par 5, som slutter med en ø-green, hvis eneste forbindelse til ”fastlandet” er en gangbro. Hullet er ikke særligt langt for et par 5, 437 meter fra gul og 397 meter fra rød tee, men har alligevel handicapnøgle 2, fordi tredjeslaget er svært til greenen, som er længere, end den er bred. 

På de sidste ni huller kommer hele tre søer i spil. Specielt 10., par 5, med både en krydsende bæk og en sø foran green kræver omtanke og præcision. 12. hul, par 4, har i drivet vand langs højre side og out of bounds til venstre, mens 13., par 3, kun har vand mellem teested og green, et psykologisk svært hul.
”Vandskrækken” slutter på 17. hul, par 4, hvor en sø foran green opfanger for korte indspil.

www.golfmaioris.com

Pollensa
Pollensa

Pollensa Golf ligger i den nordlige del af Mallorca, ikke langt fra Alcudia.
Det er en hyggelig 9-hulsbane, hvorfor man spiller den 2 gange – og bane blev redesignet i 2000.
En rigtig fin golfbane med spændende layout og flotte huller, hvor der både er udsigt til bjergene og havet.
Glæd jer til en smuk oplevelse.

Poniente
Poniente


De fleste golfturister elsker Golf de Poniente, fordi banen har sin egen charme - med kaglende høns omkring det atmosfærefyldte klubhus, en moderniseret mallorcinsk finca, der pudsigt nok ligger ved 14. fairway, og som har en stor lægivende solterrasse, hvor man enten kan glæde eller trøste sig efter runden.  
Brede fairways - flade eller bølgende - snor sig gennem større og mindre samlinger af fyrre-, oliven- og palmetræer, så Poniente har både park- og skovkarakter. Det er så afgjort på de flade parkhuller, man skal score, for skovhullerne er de absolut sværeste, idet træerne kan volde problemer. Det samme kan syv søer på parkhullerne.

Hullet, man husker fra Poniente, er 10., par 4, 400/341 meter, med en sø, hvor fairway knækker mod højre - og endnu en sø til højre for green. Enhver golfspiller vil finde dette hul svært hver gang, hun/han spiller det. En par her vil føles som en birdie! Det er altid en god ide at komme i god tid til Poniente, fordi 1. tee og driving range ligger et stykke vej fra klubhuset.

www.ponientegolf.com

Pula

Pula ligger på den nordøstlige del af Mallorca, Europatur-banen udmærker sig ved fremragende stand, afvekslende huller og fremstår som en bane der ligger i pagt med naturen.
Pula Golf blev grundlagt i 1995 og helt omdannet af José María Olazábal mellem 2004 og 2006!
Den legendariske spanier har sat sit tydelige præg på banen, hvor ikke mindst det korte spil skal mestres.
Klubhuset er en del af den gamle Finca fra 1700 tallet, og det er en ren fornøjelse at sidde på terassen og nyde sin velfortjente forfriskning efter runden

Santa Ponsa
Santa Ponsa I

Club de Golf Santa Ponsa I blev taget i brug i 1977, men er fortsat en alvorlig test for selv de bedste golfspillere. Det var ikke tilfældigt, at den udfordrende, lange bane seks gange i 1990’erne var vært for The Balearic Islands Open på herrernes European Tour - i øvrigt to gange med legenden Severiano Ballesteros som vinder. Det er primært på grund af sin længde, at Santa Ponsa I hører til de sværeste baner på Mallorca.

Kendte navne har altid fundet vej til både banen og til det store, men hyggelige klubhus med 12 hotelværelser på 1. salen. Sveriges Prinsesse Birgitta, der bor på Mallorca, har siden 1991 holdt sin egen årlige turnering, International Trophy, på Santa Ponsa I - med 250 deltagere.
Der findes også baner med navnene Santa Ponsa II og III, men de er desværre kun åbne for aktionærer. ”Almindelige” greenfeespillere får ikke lov til at spille den spændende bane, der slutter med en ø-green med form som Mallorca. I spiller Santa Ponsa I. 

www.golf-santaponsa.com

Son Muntaner
Son Muntaner

Den pengestærke, tyske hotelkæde Arabella Group ejer både Son Muntaner Golf og nabobanen Son Vida Golf i Palmas nordlige udkant, og meget passende ligner de to baner hinanden - omend Son Muntaner Golf stiller længdemæssigt større krav end Son Vida.

En anerkendt tysk banearkirekt, Kurt Rossknecht, har designet Son Muntaner, og dét er han sluppet så fortrinligt fra, at banen, der åbnede i 2000, hører til Mallorcas absolutte golfperler. Den var de første fem år forbeholdt gæsterne på de tre luksushoteller, Arabella Group driver på stedet, men sådan er det heldigvis ikke mere.  Det er en spændende bane, hvor svære huller veksler med lette huller, og hvor terrænet også varierer meget. Man fascineres mest af 7. hul, par 3, ned i en dal med et gammelt slot som baggrundskulisse, og på 14. hul, par 4, hvor man slår andetslaget ind over et springvand i en sø foran green. Gode nerver kræves allerede på 1. hul, par 4, dogleg højre med out of bounds ned langs hele højre side mod træningsbanen. En svær start for slicere!

www.sonmuntanergolf.com 

Son Quint
Son Quint

Gode, gamle Son Vida Golf og forholdsvis nye Son Muntaner Golf i Palma-forstaden Son Rapinya har fået en tredje søsterbane, Son Quint Golf. Sammen med tre luksushoteller danner de tre baner Arabella Golf & Spa Resort.

Omkranset af fyrretræsskov er Son Quint Golf en letkuperet og forholdsvis åben bane med brede fairways og store greens skabt i fællesskab af en spanier, Ramón Espinosa, og en tysker, Kurt Rossknecht.
De største udfordringer møder man på tre huller i træk, 10., 11. og 12. hul, hvor vand er i spil. Det gælder drivet på både 10. og 11. hul, begge par 4, hvor en sø i højre side omfanger et slicet drive, og ligeledes teeslaget på 12. hul, par 3, hvor bolden skal flyves over en sø til green - et forholdsvist langt slag, fordi hullet måler 178 meter fra gul og 149 meter fra rød tee. Fra hvid tee bliver det rigtigt svært, 196 meter. En aflang green med to bunkers i venstre side øger også sværhedsgraden og gør 12. til signaturhullet. Banen blev åbnet i 2007 - med eget klubhus.

www.sonquintgolf.com

Son Vida
Son Vida

Mallorcas ældste bane, Son Vida Golf, der blev åbnet i 1964, er klassikeren, man nødvendigvis må spille, hvis man som golfspiller kommer til solskins- og golføen i Middelhavet for første gang. 
Det er først og fremmest en hyggelig bane, hvor det mere gælder om at slå lige end langt, fordi høje træer eller tæt krat omgiver de fleste fairways - med tabte slag eller bolde til følge. På en række korte par-4-huller når man sagtens green i regulation med to jern.

På scorekortet ser banen overkommelig ud rent distancemæssigt, men det er alligevel svært at score på den, fordi en række højdeforskelle gør det svært at bedømme afstandene korrekt. 

Man skal specielt nyde to huller, 6. hul, par 5, med Palma-bugten og den majestætiske katedral i baggrunden, når man står på det højtliggende tee-sted, samt 8. hul, par 3, hvor greenen ligger 10 meter lavere end tee-stedet. Nyd endelig også de mange farverige blomster og de smukke gamle villaer, der garnerer banen - to iøjnefaldende elementer, det kan være svært at abstrahere fra.

www.sonvidagolf.com

Afstand til baner

 

Afstand til baner

Nedenstående kan du få et overblik over hotellernes placering i forhold til banerne. Ønsker du at vide mere om den enkelte bane kan du klikke på ”golfbaner” i ovenstående menu.

Baner Palmanova Alcudia
1. Capdepera ca. 98 km ca. 40 km 
2. Canyamel ca. 92 km ca. 44 km 
3. Pula ca. 84 km ca. 44 km 
4. Vall dOr ca. 77 km  ca. 65 km 
5. Son Antem ca. 36 km  ca. 63 km 
6. Maioris ca. 36 km  ca. 79 km 
7. Son Gual ca. 29 km  ca. 61 km 

8. Puntiro

ca. 29 km  ca. 51 km 

9. Son Termens

ca. 24 km  ca. 55 km 

10. Son Vida, Son Muntaner, Son Quint

ca. 15 km  ca. 62 km 

11. Bendinat

ca. 7 km  ca. 67 km 

12. Poniente (Nyt navn = T Golf & Country Club)

ca. 6 km  ca. 73 km 

13. Santa Ponsa

ca. 9 km ca. 76 km 

14. Andratx

ca. 16 km

ca. 82 km 

15. Pollensa

ca. 64 km  ca. 11 km 

16. Alcanada

ca. 74 km

ca. 8 km

Del denne side via E-mail