Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Østafrikas horisonter

0

Ta´med på denne enestående safari til to af verdens bedste safarilande, Kenya og Tanzania. Vi starter rejsen med oplevelser i Kenya, hvor både dyre- og naturoplevelser står i kø for at imponere os. Vi krydser ækvator og starter med safari i Samburus prærielignende landskab, hvorefter vi kører gennem The Great Rift Valley for bådsafari på den berømte flodheste sø Lake Naivasha.Vi slutter Kenya af med manér i luksustelte direkte ved mara floden i Masai Mara, hvor vi har gode chancer for at opleve the big five. Karen Blixens Museum besøges, og vi overnatter i Nairobi, inden turen fortsætter til Amboseli for foden af Kilimanjaro. Vi tager til det frodige Lake Manyara, bor i ægte safaristil i telte på savannen i prægtige Serengeti, som forhåbentlig serverer verdens største dyrevandring for øjnene af os. Herefter slutter vi turen af i vulkan krateret  Ngorongoro i 2.400 meters højde. De største oplevelser i én og samme rejse – det bliver ikke en bedre safari end det her. 

Rejsens højdepunkter
 • Safari i Samburus prærielandskab
 • Krydser Ækvator
 • Verdensberømte Masai Mara
 • Karen Blixens Musum
 • Safari for foden af Kilimanjaro
 • Verdens største dyrevandring
 • Serengetis endeløse savanne
 • Ngorongoros mægtige krater
 • Fugleliv i Lake Manyara
 • Dansk rejseleder
 • Vinduesplads på safari
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted fra Danmark
Afsted fra Danmark

Sommerfuglene i maven må gerne flyve med, når vi letter fra Danmark for at flyve sydpå mod det afrikanske
kontinent. Kursen er sat mod Kenya, og undervejs på flyveturen kan du nyde godt af den gode komfort, underholdningssystemet, den høje service, alle måltider og drikkevarer, der er inkluderet i rejsens pris.

Dag 2
Over Ækvator til Samburu
Over Ækvator til Samburu

Flyet lander i Jomo Kenyatta International Airport lidt uden for Nairobi. I ankomsthallen venter Bravo Tours’ danske rejseleder, der byder velkommen og ledsager dig og dine rejsefæller ud til den komfortable safari cruiser. Herefter går turen omkring tre timer nordpå op i det kenyanske højland, hvor vi gør vores første stop til frokost tæt på ækvator i området omkring Mount Kenya, der er Afrikas næsthøjeste bjerg (kun overgået af Mount Kilimanjaro). Efter frokost fortsætter vi vores færd nordpå tilbage på den nordlige halvkugle. Vi kører i en varm og tør vildmark, som nogle steder kan karakteriseres som en halvørken. Dog er naturen varieret med små bjerge, stejle slugter, floddale og savanne bevokset med baobabtræer. Vi når frem til Samburu Ashnil Lodge hen på eftermiddagen. Ewaso Ngiro-floden, kaldet Den Brune Flod, løber tværs gennem parken - som en livsnerve - og giver næring til et fantastisk plante- og dyreliv langs floden. Det kigger vi nærmere på om eftermiddagen, hvor vi håber at se elefanter, løver, leoparder, geparder, giraffer og antiloper.
Vi overnatter i en vidunderlig teltlejr lige ud til floden.

Dag 3
Samburu
Samburu

I Samburu finder man en del dyr, som man ikke oplever i parkerne længere sydpå. Vi tager således på
jagt efter ”The Big Five” i Samburu-området, som ikke må forveksles med ”de fem store” dyr i andre afrikanske lande. Vi håber derfor at opleve den beige oryxantilope med lange spidse horn, den sjove blåbenede somalistruds, den grå zebra, den ”køkkenternede” netgiraf og gerenuk antilopen – en håndfuld sjældne dyr, som vi vil gøre alt menneskeligt muligt for at spotte. Samtidig nyder vi dette forholdsvis rolige safariområde i fulde drag – og får med garanti en masse enestående feriebilleder med hjem i kameraet.

Dag 4
Thomson’s Falls og Lake Naivasha
Thomson’s Falls og Lake Naivasha

Efter et par begivenhedsrige dage i Samburu vender vi køretøjet mod syd og kører langs Mount Kenya i et bjergrigt område. Vi kommer til Kenyas næsthøjeste vandfald, Thomson’s Falls, hvor vandet styrter 75 meter ud over klippekanten i en smal stråle, hvilket afføder en lyd, der minder om et permanent tordenskrald. Vi fortsætter køreturen til ferskvandssøen Lake Naivasha i 1.880 meters højde og ankommer til den elegante Lake Naivasha Country Club, der siden 1930’erne har været base for internationale safarirejsende. Vi spiser en sen frokost og får tid til at nyde lodgen og den skønne have. Efter frokosten tager vi på en bådsafari på Lake Naivasha, hvor man bl.a. oplever flodheste og den halvmåneformede landtange Crescent Island, der blev brugt til optagelser i Karen Blixen-filmen ”Mit Afrika”. I det knæhøje græs ses højest sandsynligt gazeller, giraffer og zebraer fra båden.

Dag 5
Sletterne i Masai Mara
Sletterne i Masai Mara

Efter morgenmad forlader vi nu Lake Naivasha og kører mod Masai Maras mægtige sletter. Vi regner med at være fremme ved Mara Asnil Lodge omkring frokost. Den ligger fantastisk godt placeret midt i parken langs den berømte Mara flod. Lodgen består af luksustelte, som giver den helt rigtige og autentiske safarioplevelse, hvor både syns- og høresansen kommer på overarbejde. Teltene ligger ud til floden og har et hyggeligt bålsted, hvor man kan nyde en dejlig sundowner drink med udsigt over floden. Vi indtager vores frokost i lodgen og kører på game drive i området, hvor vi hilser på giraffer, bøfler, løver, flodheste, antiloper, elefanter og
millioner af fugle. Det er vild afrikansk natur, så man ved aldrig helt præcist, hvad man støder på undervejs – netop heri ligger spændingen! Ved solnedgang kører vi tilbage til lodgen for at spise en god middag – med savannens mange lyde som baggrundstæppe.

Dag 6
The Big Five
The Big Five

Uden sammenligning er Masai Mara den afrikanske nationalpark, hvor der er størst sikkerhed for at se dyr. Her findes en meget stor koncentration af de klassiske savannedyr og samtidig en stor bestand af forskellige antilopearter. Det er derfor ikke ualmindeligt at se 10-12 forskellige dyrearter på det samme sted. Sammen med solens første stråler kører vi ud på savannen, og vi tilbringer meget af tiden ved den kendte og frodige Mara flod, hvor der nærmest er statsgaranti for at opleve krokodiller og flodheste. Vi fortsætter på savannen en rum tid, inden vi omkring frokost returnerer til lodgen for at slappe lidt af – og om eftermiddagen fortsætter safarieventyret i forhold til, hvad savannen selv har planlagt for os.

Dag 7
Meget mere af Masai Mara
Meget mere af Masai Mara

Masai Mara er drømmen om Karen Blixens Afrika. Masai Mara, der betyder ”det plettede landskab” på masai-sproget, veksler mellem floder, bølgende græssavanne, spredte skov- og buskområder - og mod vest en jordbund præget af tidligere tiders vulkanske aktivitet. Mara er Kenyas del af det gigantiske Serengeti-økosystem, hvoraf størstedelen ligger i Tanzania. Masai Mara er paradis for alle, der holder af natur. Det 1.510 km2 store reservat er ubestridt et af verdens mest vildtrige og garanterer førsteklasses safarioplevelser uanset årstid. Bestanden af rovdyr er forrygende. Hyæner, løver, leoparder og geparder er rigt repræsenteret overalt, og ikke uden grund, for hvor der er mange byttedyr, er der mange rovdyr. Selv det sjældne sorte næsehorn ses jævnligt i områder med tæt buskads, og elefanter ses i større eller mindre flokke over hele Mara-reservatet.

Kenya er rig på spændende stammer, men masaierne er uden tvivl de mest berømte, og i gamle dage også de mest frygtede. Nu ser man dem leve, som de altid har gjort, med deres kvæg og geder. I løbet af opholdet kan I besøge en masailandsby (ikke inkluderet i prisen) og få et godt indtryk af masaiernes dagligdag og mulighed for et godt indkøb af kurve, spyd, køller og farverige smykker.

Dag 8
Karen Blixen
Karen Blixen

Nyd morgenmaden i den skønne lodge og nyd også den sidste safaritur i denne omgang. Efter en spændende
køretur i parken siger vi farvel til Masai Mara og kører tilbage til hovedstaden Nairobi – med madpakker og drikkevarer til turen. Ved ankomst til Nairobi besøger vi Karen Blixens farm, hvor hun levede den største del af sit liv i Afrika. Det er i dag museum, men hver dag bliver der sat friske blomster i huset, så man stadig har følelsen af, at hun bor her. Hvis du har set filmen ”Out of Africa”, vil du også kunne genkende haven og huset. Efter besøget kører vi til det populære kolonihotel The Norfolk for middag og overnatning.

Dag 9
I Kilimanjaros silhuet
I Kilimanjaros silhuet

Vi mødes om morgenen med de gæster der ankommer for at følge med os på safari i Tanzania. Vi fortsætter rejsen sammen med dem til Amboseli National Park.

Vi nyder frokost i lodgen, der har udsigt til Kilimanjaro. Efter frokost slapper vi af, inden vi kører vores første gamedrive i området. Vores første tur bliver langs foden af Kilimanjaro, hvor der er rig mulighed for at spotte masser af spændende dyr. Området er særlig kendt for sine store sumphuller, hvor masser af elefanter ofte tilbringer hele dagen, inden de ved aftenstid trækker mod skoven.

I dag håber vi, at vi oplever både giraffer, zebraer, flodheste, bøfler og antiloper – er vi rigtig heldige, ser vi også nogle af de store katte såsom løver og geparder. Efter en god eftermiddag kører vi igen tilbage til lodgen, hvor vi tilbringer vi natten under afrikanske himmelstrøg med udsigt direkte til Afrikas højeste bjerg.

Dag 10
Amboseli
Amboseli

Vi står op sammen med solen og efter en dejlig morgenmad, kører vi igen ud på savannen. Her bruger vi hele morgenen og formiddagen på at ”jage” de spændende afrikanske dyr, så vi får masser ferieminder med os hjem. Vi besøger også nogle dejlige udsigtspunkter og ser på forskelligt natur i parken. Vi er tilbage i vores camp til frokost, og om eftermiddagen kan vi enten slappe af eller besøge en spændende Masai-by (tilkøb). Her får vi et spændende indblik i deres liv på savannen, og hvordan de lever. Vi tilbringer vores sidste nat i Kenya – for i morgen fortsætter vi mod Tanzania.

Dag 11
Frodige Lake Manyara
Frodige Lake Manyara

Efter morgenmaden kører vi tværs gennem området, og ankommer til grænsen ved Tanzania. Her fra sætter vi kursen mod Arusha og Lake Manyara Nationalpark. Undervejs spiser vi vores medbragte madpakker, så vi er klar, når vi når frem. For Lake Manyara er ganske anderledes end de andre områder, vi oplever på vores rejse. Området ligger nemlig for foden af den store riftsdal, og det betyder, her kommer mere regn – derfor er området meget grønt. Først når dagen er omme, ved vi med sikkerhed, hvilke vilde dyr vi har set, men der er gode chancer for både at opleve elefanter, zebraer, giraffer og et stort fugleliv – her i blandt pelikaner og flamingoer. Vi finder sikkert også flodheste i søen. Området er også kendt for sine klatrende løver – dog er de meget svære at finde. Efter en dejlig dag når vi frem til vores lodge; Ngorongoro Farm House. Lodgen ligger i et naturskønt landbrugsområde og producerer selv alle madvarer.

Dag 12
Primitiv luksus i Serengeti
Primitiv luksus i Serengeti

I dag begiver vi også ud på de store Serengeti-sletter. Serengeti betyder ”den endeløse slette”, og det forstår
man godt, når først man har været i området. Vi bruger hele formiddagen på at køre over disse enorme sletter, og vi kommer helt tæt på det unikke og utrolige dyreliv. Vi ankommer midt i den periode, hvor den store gnu-vandring finder sted (fra januar til marts). Hvis heldet er med os, kører vi imellem de mange gnuer, der følges med enorme mængder af antiloper og gazeller. Som regel følger der også en del kødædere med, som vi selvfølgelig forsøger at spotte.

Vi ankommer til vores camp til en sen frokost. Campen ligger lige i hjertet parken, og er ren luksus med moderne faciliteter. Der er dog en stor forskel på at bo i telt frem for hotel – man kan høre dyrenes lyde, og dét er ganske unikt. Efter frokost slapper vi lidt af, inden vi tager en dejlig eftermiddagstur i området, indtil solen går ned.

Dag 13
Verdens mest dyrerige områder
Verdens mest dyrerige områder

I dag står vi tidligt op - nemlig sammen med solen. Vi bruger det meste af dagen ude i området, hvor vi
kører efter vi har spist morgenmad og har frokostbokse med, hvilket giver også en dejlig frihed til at nå langt ud i hjørnerne. Området er et af verdens mest dyrerige områder, så vi har gode chancer for at se masser af dyr. Særligt håber vi, at vi kommer tæt på nogle af de store katte bl.a. løven. Når solen går ned over sletten, går vi også til ro - med masser af store oplevelser!

Dag 14
Mere Serengeti
Mere Serengeti

Igen står vi op med solen og bevæger os ud i det store område. Og igen tager vi på jagt med alle vores
sanser og vores kamera - hvordan dagen udvikler sig, vides ikke, men Serengeti skuffer aldrig, så vi vender med garanti hjem med endnu flere oplevelser i bagagen.

Dag 15
Ngorongoro Krateret
Ngorongoro Krateret

Efter morgenmaden forlader vi campen og kører hen over sletten, hvor vi ender ved foden af det berømte
Ngorongoro Krater. Vi kører op til kanten og fortsætter videre ned i kraterhullet, hvor vi tilbringer resten af dagen. Krateret kaldes populært for ”Jordens - Edens Have”, for her lever næsten alle afrikanske
dyr på nær krokodiller og giraffer, til gengæld er her en kæmpestor løvebestand.
Et af de dyr, vi særligt prøver at spotte, er det sorte næsehorn, der er en af ”the big five”. Chancen er størst i selve krateret. Her nyder vi også vores madpakker. Efter en vidunderlig dag kører vi op på kraterkanten, hvor vi går til ro med en mageløs udsigt. Snyd heller ikke jer selv for en drink til solnedgangen ved et af verdens smukkeste steder.

Dag 16
Hjemrejse
Hjemrejse

Efter morgenmaden fortsætter vi langs kraterkanten, ned over landbrugsland og videre ind til Arusha. Byen
er symbol for, at man er midt i Afrika. Vi spiser en sen frokost og fortsætter videre til Kilimanjaro Lufthavn, hvor denne vidunderlige rejse slutter i Afrika.

Dag 17
Ankomst Danmark
Ankomst Danmark

Tilbage i Danmark ankommer vi med masser af ferieminder! Vi er tilbage fra et helt særligt eventyr i et af
Afrikas mest spændende safarilande, Tanzania.

Dato og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly fra København, Billund eller Aalborg til Nairobi og retur fra Kilimanjaro med KLM/Kenya Airways med flyskifte i Amsterdam
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Dansktalende rejselederservice
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen
 • 14 overnatninger på safari inkl. helpension
 • Al safarikørsel med dansktalende rejseleder og lokal chauffør
 • Alle entreer til safariparker og reservater
 • Alle transfer mellem lufthavne og hoteller

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 50,- fås ved indrejse
 • Visum til Tanzania USD 50,- fås ved grænseovergangen
 • Drikkepenge 5 USD pr. person pr. safaridag
 • Eventuelle vaccinationer
 • Forsikringer
 • Besøg i masai landsby og øvrige udflugter

Visum til Kenya

Pas og visum

Som rejsende til Kenya med dansk statsborgerskab, er der krav om visum for indrejse. Du kan finde alle indrejseregler og oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der er mange steder at søge visum online, men vi har ikke kendskab til andre godkendte hjemmeside end denne https://www.ecitizen.go.ke/. Vi anbefaler derfor, at du bruger denne side.

Her finder du en vejledning til ansøgning om visum til Kenya

For ansøgning om visum gælder følgende regler:

 • Dit pas skal være gyldigt i seks måneder fra datoen for indrejsen
 • Dit visum gælder i 90 dage fra datoen, hvor dit visum er godkendt og udstedt (vi anbefaler derfor, at du ikke ansøger for tidligt). Visum koster ca. 50 USD pr. person og 1 USD i servicegebyr
 • Børn under 16 år betaler ikke for visum til Kenya, men skal påføres ansøgningen for den ene af forældrene (eller anden myndig person, som er ansvarlig for barnet i løbet af rejsen).

Inden du ansøger om visum, bedes du forberede nedenstående dokumenter, som skal vedhæftes i selve onlineansøgningen som JPEG-filer:

 • Rejsedokumenter (din billet fra Bravo Tours / Bravo Safari)
 • Billede af fotosiden i dit pas
 • Billede af forsiden af dit pas
 • Portrætbillede som skal opfylde følgende krav:
  • Billedet må ikke være ældre end seks måneder og må ikke være identisk med dit pasfoto
  • Billedet må maks have en filstørrelse på 293 kb.
  • Skal være et farvefoto
  • Hele ansigtet skal kunne ses forfra og baggrunden skal være hvid eller lys
  • Bærer du briller, må glasset ikke være farvet (mørke eller solbriller)
  • Du må ikke bære uniform på billedet


Vi henviser også til den kenyanske ambassades hjemmeside, hvis du søger flere informationer. 

Del denne side via E-mail