Individuel rundrejse i Vietnam - fra nord til syd

0

Tag på en drømmerejse ned gennem Vietnam, og oplev et af Asiens mest farverige og spændende lande fra Nord til Syd. Få et indblik i den specielle vietnamesiske kultur og livsstil, hvor I vil opleve et land fuld af charme, liv, farver og dufte.

Vietnam er et land, som er i en rivende udvikling, og som med sikkerhed er garant for, at I oplever en meget anderledes, spændende kultur, natur og historie. Ikke mindst vil I opleve et imødekommende og smilende folkefærd, trods krig og kolonisering. Historierne er barske, men har taget en smuk drejning, hvor Vietnameserne i dag står med løftede hoveder samlet som ”en befolkning”. Vietnam er kontrasternes land, og der er stor forskel på det nordlige og det sydlige, samt nutid og fortid, men det hele mødes i en skøn forening.

I Hanoi oplever I en af Asiens mest fascinerende storbyer. En hyggelig og grøn by fyldt med parker, søer, templer og smukke, franske huse, kombineret med en hvirvelvind af scootere, biler, cykler og fodgængere i alle retninger. Snus igennem de kontrastfulde gader i de gamle kvarterer og smag nogle af metropolens kulinariske specialiteter. Besøg seværdighederne ved Hoan Kien Søen og tag på udflugt og oplev Ho Chi Minh’s Mausoleum, litteraturens tempel og vanddukketeater.

På det smukke øhav i Halong Bugten oplever I noget af UNESCO’s-verdensarv og et af verdens 7 naturvidundere. Der er eventyrligt smukt i Halong, hvor I ombord på et to-dages cruise med fuld forplejning sejler i et malerisk landskab med mere end 2.000 kalkstenøer, som stiger op fra det smaragdgrønne vand.

I det centrale Vietnam er der afslappende sol- og badeferie i Hoi An, som er en af Vietnams absolut hyggeligste og smukkeste feriebyer. Her finder I strandliv og historisk charme med en afslappet stemning, hyggelige markeder, små butikker og gode restauranter. Gaderne bugner af gamle huse, templer og træbroer, hvor man i ro og mag kan slentre rundt. Når solen går ned i Hoi An, oplyses gaderne af massevis af farverige lanterner.

I syd oplever I Vietnams største by, Ho Chi Minh City, tidligere kendt som Saigon. En pulserende by med masser af liv og bevægelse. Her venter alt fra god mad, travle markeder, smuk kolonial arkitektur til skyskrabere. Ho Chi Minh er også udgangspunktet for udflugter til det frodige Mekong Delta med kanaler og flydende markeder, såvel det berømte og enorme Cu Chi tunnelsystem, som blev bygget under Vietnam-krigen.

Glæd jer til en veltilrettelagt, individuel rundrejse, hvor fly, transport, hoteller, udvalgte måltider, samt morgenmad er inkluderet. Der vil være engelsktalende lokalguider på udvalgte dage, og med mulighed for tilkøb af flere udflugter. I har her altså muligheden for at lave jeres helt egen eventyrrejse i Vietnam som fx familie eller gruppe med den tryghed, at alt er arrangeret for jer på forhånd. Det er jeres garanti for, at alt går op i en højere enhed, og I rejser hjem med de bedste oplevelser.

Rejsens højdepunkter
 • 1000 km historie fra nord til syd
 • Vietnams natur, kultur historie og strande
 • UNESCO’s naturoplevelser i Halong
 • Hoi An – Vietnams hyggeligste badeby
 • Mekong deltaets frodigheder
 • Ho Chi Minhs skæbne – koloni og metropol
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

I dag begynder jeres rejse til et af Asiens mest spændende lande – Vietnam! I flyver fra Danmark til Hanoi og vælger flyrejsen ved bestilling. I flyet er der underholdning på egen skærm, og der serveres flere måltider og drikkevare undervejs.

Dag 2
Ankomst Hanoi
Ankomst Hanoi

Velkommen til hovedstaden Hanoi! Landets næststørste by med mere end 4 millioner indbyggere, som på en gang formår både at være pulserende og charmerende. Når I ankommer i Hanois Lufthavn, bliver I mødt af jeres engelsktalende lokalguide og chauffør, som tager jer med til jeres hotel i centrum af Hanoi. På vej fra lufthavnen og ind til byen opdager man hurtigt, at trafikken er noget helt for sig selv. Et hav af cykler, biler, motorcykler, scootere og cykeltaxaer driver forbi i en stor turbulent strøm. Vietnameserne har nogle utrolige evner i trafikken til at flette ind med hinanden, og det kan ikke andet end fascinere. Efter check-in og afslapning på hotellet tager lokalguiden jer med på en aftentur rundt i Hanois smalle gader, hvor det vrimler med dufte, lyde og nye indtryk. I aften stifter I også bekendtskab med gadekøkkenerne, som samtidig bliver en introduktion til det vietnamesiske køkken, hvor I smager Pho – en nudelsuppe med oksekød eller kylling samt krydderurter. Her tager man plads ved kulørte plastikstole og borde, og nyder sin ret mens livet på gaden suser forbi. Prøv også Bia Hoi, som er en lokal og meget velsmagende fadøl og kun koster 2 kr. glasset - Velkommen til Hanoi!

Overnatning: Adamas Hanoi Hotel

Dag 3
Dagen til fri disposition - Tilkøb Hanoi Byrundtur og middag hos lokal familie
Dagen til fri disposition - Tilkøb Hanoi Byrundtur og middag hos lokal familie

Hele formiddagen er afsat til, at I på egen hånd kan se lidt af byen. Gå fx en tur rundt om Hoan Kiem-søen med den ikoniske røde træbro, som går over til Ngoc Son templet. Det er et must! Eller sæt jer i en ikonisk cyclo - en trehjulet cykeltaxa med chauffør, og besøg de 1000 år gamle handelsgader, som er delt op i 36 laug med hvert deres handelsområde fx papir, tin, messing, træ, silke, guld- og juvelergaderne.

Om eftermiddagen er der mulighed for at tage med jeres lokalguide på byrundtur (tilkøb). Her er det højdepunkterne i byen, som besøges. Glæd jer fx til at se det store, pompøse mausoleum, hvor Vietnams landsfader, Ho Chi Minh, ligger til skue. Nordvietnams tidligere leder frigjorde landsdelen fra kolonimagten Frankrig, og er i dag yderst højtæret. Mausoleets kommunistiske bygninger er som at komme tilbage i historien fra en svunden tid. I ser de imponerende bygninger udefra. Hvis dagen passer, vil der måske være mulighed for at komme ind og se selve den balsamerede, Ho Chi Minh, men dette er kun muligt nogle gange. I kommer også forbi Præsidentpaladset, og det gamle franske kvarter, som er bygget i kolonistil. Videre oplever I litteraturens tempel, Vietnams første universitet, som ligger som en lille, fredfyldt oase, der består af fem åbne gårdspladser med træer, fiskedamme og smukke porte. Udflugten sluttes af med et besøg til Hanois berømte vandukketeater, som er del af Vietnams kulturarv, hvor man brugte de oversvømmede rismarker som teaterscene.

Om aftenen er der en helt særlig mulighed for at besøge en lokal familie i Hanoi, hvor I får et indblik i det traditionelle liv, som leves i et typisk hjem i hovedstaden. Tilbring en hyggelig aften hos familien, der inviterer indenfor til en dejlig middag lavet af lokale ingredienser. Her hører I også mere om deres daglige liv og smager nogle af deres traditionelle retter og lokale specialiteter.

Overnatning: Adamas Hanoi Hotel

Dag 4
Hanoi til Halong Bugten
Hanoi til Halong Bugten

I dag bliver I hentet af jeres chauffør, som kører jer nordpå mod Tonkin-bugten, der grænser op mod Kina. Her byder Vietnam på enestående naturoplevelser ved Halong Bugten, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Området omkring Halong er kendt for sit smaragdgrønne og klare vand, samt klipper der nærmest synes at vokse direkte op af bugten.

En sejltur på Halong er en oplevelse for livet, og den bedste måde at opleve bugten på, er et cruise, hvor man nyder 2 dage/1 nat på buget. Det er et minikrydstogt på en såkaldt junke-båd med to dæk, hyggelige kahytter, restaurant, soldæk med liggestole og parasoller. Her hersker nemlig en fantastisk fred og ro, når junke-båden stille glider forbi de enorme jungle-klædte kalkstensklipper, som spejler sig i det jadegrønne-vand. Undervejs kommer I også forbi flydende fiskersamfund af søsigøjnerer. Om aftenen kan I på agterdækket fiske efter blæksprutter med bådens besætning. Der er fuld forplejning, så det er bare om at nyde livet og de lækre måltider i de smukkeste tænkelige naturomgivelser.

Overnatning: Bai Tho Junke-båd

Dag 5
Halong til Hoi An
Halong til Hoi An

At vågne op på Halong Bugten til bølgernes stille vuggen er magisk og ubeskriveligt. Om natten har båden kastet anker ved en lille vig. Nyd jeres morgen i det smukke landskab – ta’ en forfriskende dukkert i vandet og nyd roen. I kan også sejle i kajak rundt langs klippeøerne og lagunerne. På vej tilbage til fastlandet er der stop til ”Thien Cung”, som betyder himlens grotte, der er en af de smukkeste grotter.

Efter mange magiske oplevelser vinker I farvel til båden og dens besætning. Med fly fra Hai Phong fortsætter rejsen i Danang, hvor der venter nye oplevelser i badeferiebyen Hoi An – Vietnams hyggeligste by. For mange er Hoi An deres favorit-by. Her er en helt speciel stemning, som bare skal opleves, og det er ikke uden grund, at den gamle handelsby er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I sin storhedstid var Hoi An nemlig en af verdens største handelshavne og et stop på silkevejen for portugisiske, hollandske, japanske og kinesiske handelsskibe. I dag har byen på forunderlig vis beholdt meget af sin gamle charme og maleriske stemning. Her er smalle gader og huse i smukke okkergule farver, som om aftenen lyses op af de mange farverige lanterner.

Jeres lokal guide og chauffør venter i Danang Lufthavn og kører jer til hotellet i Hoi An. I tjekker ind på Phu Thinh Boutique Resort, som ligger i den gamle bydel i gåafstand til alle byens attraktioner. Alle værelser er smagfuldt indrettet i moderne vietnamesisk stil. Hotellet er placeret rundt om en hyggelig tropisk have og har spa, massage, fitnesscenter, restaurant, bar, pool og poolbar. Tæt ved hotellet finder I også mange små, lokale restauranter, hvor I kan spise skønne og billige vietnamesiske retter. Hotellet tilbyder gratis leje af cykler og gratis shuttle bus til den populære og en af Vietnams bedste strande An Bang-stranden. Der venter jer nu 5 afslappende dage med skøn badeferie og oplevelser i Hoi An.

Overnatning: Phu Thinh Boutique Resort
Valgmulig opgradering: La Siesta Hoi An Resort

 

Dag 6-8
Hoi An
Hoi An

Dagene er til fri disposition. Hoi An opleves bedst til fods eller på cykel, og der er masser at give sig til. Nyd livet og gå rundt i de smalle stræder, hvor I let fornemmer, hvordan handelsbyen var før i tiden. Tilbring tid i solen ved stranden eller hotellets pool, og bliv forkælelet med skønne wellness-behandlinger til små priser. Hop på cyklen og sus en tur gennem byen, eller tag på snorkeltur og oplev livet under havoverfladen ved Cham-øerne. I kan også tage på landet og dyrke yoga, mens I nyder de flotteste udsigter over de grønne rismarker. Hver aften er det som regel en tur ind til den gamle bydel med lanterne og markederne, som trækker.

Tilkøb af udflugter:

Yoga i rismarkerne
Dagen starter med en frisk cykeltur hen til vores yogamesters hus. Selve yogaundervisningen foregår med udsigt udover rismarkerne – en helt unik mulighed for en speciel og anderledes oplevelse med fuldt fokus på krop og sjæl. Efter timen serveres en lækker og sund brunch, mens I nyder det rolige og fredfyldte område. Glæd jer til en dag, som er dedikeret til at finde jeres indre ro og lære om yoga i de smukkeste omgivelser. Denne oplevelse er både for begyndere og øvede.

Hoi An Byrundtur
Udflugten starter først på eftermiddagen, hvor I går rundt i den charmerende, gamle by og oplever dens mange seværdigheder. I ser den japanske bro, som er en af de mest ikoniske attraktioner i byen. Broen stammer fra 1800-tallet og er et smukt vidnesbyrd om Hoi Ans spændende historie. Efterfølgende ser I Tan Ky-huset, som er flot og velholdt gennem syv generationer og inspireret af japansk og kinesisk arkitektur. I oplever også Assemble House-bygningerne, hvor de lokale tilbeder guder og gudinder. Fælles for alle bygningerne er, at de indeholder en storslået indgang, en hovedhal, et flot bederum med alter samt en køn have med orientalske planter. Turen fortsætter til Hoi An-museet, som giver et indblik i Hoi Ans kultarv. Museet har til huse i en af de ældste bygninger i hele Vietnam og er en hyldest til byen både inden og efter dens storhedstid. Udflugten afsluttes ved kajen i Hoi An, hvor I kan nyde en drink ved vandet, mens I iagttager byens mange lanterner, mennesker og liv.

Hoi An Cykeltur
I dag oplever I Hoi An på to hjul. I kommer helt tæt på de lokale, når I cykler på de små veje gennem rismarkerne. På turen passerer I flere, mindre landsbyer, og I tanker op med en lille drink midt i en af de lokale grønsagsplantager. Her oplever I, hvordan de lokale arbejder og passer jorden – det er næsten som at komme 70 år tilbage i tiden. Cykelturen fortsætter til Taboo Bamboo, hvor I besøger en meget talentfuld mand, som kan lave stort set alt ud af bambus. En af de mest imponerende ting er måske hans bambusbil. Vi slutter af på fornemmeste vis med en tur til Coconut Village, hvor I skal på bådtur i en såkaldt basket boat – en kurvelignende båd. Her flyder I med strømmen under kokosnødtræerne – en meget anderledes oplevelse, hvor I kommer helt tæt på Vietnams smukke natur.

Snorkel- og bådtur til Cham-øerne
Denne tur tager jer med til Cham-øerne, som er en gruppe af otte små øer i Quang Nam, der udgør en del af marineparken Cu Lao Cham. Cham-øerne har en simpel skønhed over sig. Her møder det blå hav, hvide sand, solskin og et fantastisk koralrev hinanden. På turen nyder vi skønheden, når vi svømmer, snorkler og bader – og oplever et væld af fisk i alle former og farver. Alt dette foregår fra en traditionel, vietnamesisk træbåd. Turen sluttes af med en dejlig frokost, mens I slapper af ved stranden.

Overnatning: Phu Thinh Boutique Resort
Valgmulig opgradering: La Siesta Hoi An Resort *****

Dag 9
Hoi An – Ho Chi Minh City - Tilkøb udflugt til Cu Chi Tunellerne
Hoi An – Ho Chi Minh City - Tilkøb udflugt til Cu Chi Tunellerne

I flyver videre mod Vietnams største by, Ho Chi Minh City. Byen hed tidligere Saigon, men det blev ændret i 1975 til Ho Chi Minh City, efter landsfaderen Ho Chi Minh under Vietnams selvstændighedskamp. I den store by hersker der en helt særlig kontrastfuld og blandet stemning af kultur, historie, puls og luksus. Man bliver overvældet med indtryk. Der er mange flotte smukke bygninger og boulevarder fra kolonitiden, som står i stærk kontrast til den moderne metropol med cafeer, barer og restauranter, som i den grad præger byen i dag.

Jeres lokalguide og chauffør henter jer i lufthavnen, og I kører sammen til jeres hotel i centrum af byen. Om eftermiddagen har I mulighed for at tage på udflugt til Cu Chi Tunnelerne (tilkøb), som kun ligger 70 km. fra Ho Chi Minh. De berømte underjordiske tunneller i Cu Chi er et levn fra Vietnam-krigen. Det spektakulære netværk af hundredvis kilometer lange tunneller er verdenskendt. Viet Kong byggede tunnelerne i frihedskampen under krigen, og det er utroligt at opleve, hvordan de har kunne bo i en slags landsbyer i op til 3 etager under jorden. Specielt indgangene er meget smalle og godt skjulte. For besøgende er der mulighed for, i et afgrænset område, at få lov at kravle ned i tunnellerne. Der var også sat fælder op flere steder, som I også får indblik i på denne udflugt. I kan også teste jeres skyde-færdigheder med den originale AK47 fra krigen. På vej tilbage kan I tage vejen forbi flere af de historiske seværdigheder inde i Ho Chi Minh, som Notre dame-katedralen, genforeningspaladset, det gamle posthus og operahuset. Transport, engelsktalende lokalguide, entréer, bådtur og frokost er inkluderet i udflugten.

Overnatning: Victory Hotel Saigon

Dag 10
Ho Chi Minh - Tilkøb udflugt til Mekong Deltaet
 Ho Chi Minh - Tilkøb udflugt til Mekong Deltaet

Dagen er til fri disposition. Besøg eventuelt District 5, hvor Saigons China Town ligger. I kan også besøge krigsmuseet, Vietnam War Remnats Museum. Om aftenen foreslår vi, at I tager ind til Benh Tanh-markedet og gør en god handel. Her kan I også besøge de mange farverige gadekøkkener.

I kan også tage med lokalguiden på udflugt (tilkøb) til det mægtige Mekong Delta, som er berømt for sine enorme frodighed af rismarker, frugtplantager og smukke landskaber. Fra Ho Chi Minh er der et par timers kørsel til deltaet, hvor I skifter bilen ud med båd og begiver jer ud på Mekong Floden. Her oplever I de frodige omgivelser i hjertet af deltaet, og sejler imellem de små øer, hvor I besøger de lokale huse, som producerer håndværk lavet af kokosnødder. I smager også på den lokale honning, og plukker frugter i bønnernes plantager. Frokosten bliver serveret på en lokal restaurant, hvorefter I fortsætter med sampan (robåd) gennem de helt små kanaler for at observere det daglige liv langs floden. Turen sluttes af med en skøn cykeltur, hvor I cykler ad stille småveje forbi rismarker og små landsbyer. Transport, engelsktalende lokalguide, entréer, bådtur, cykel, hjelm og frokost er inkluderet i udflugten.

Overnatning: Victory Hotel Saigon

Dag 11
Hjemrejse
Hjemrejse

I afhentes på hotellet af jeres chauffør og køres til Ho Chi Minh Lufthavn for hjemrejse.

Dag 12
Ankomst i Danmark
Ankomst i Danmark

I lander i Danmark efter en smuk og eventyrlig rundrejse i Vietnam.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly fra Danmark til Hanoi og retur fra Hoi Chi Minh
 • Flere måltider om bord på flyet
 • Gratis drikkevarer ombord på flyet
 • 2 overnatninger i Hanoi – Adamas Hanoi Hotel eller lign.
 • 1 overnatning på Halong Bugten - Bai Tho Junke-båd
 • 4 overnatninger i Hoi An – Phu Thinh Boutique Resort (mulighed for at opgradere til La Siesta Hoi An Resort & Spa)
 • 2 overnatninger i Ho Chi Minh City - Victory Hotel Saigon
 • Privat transport / chauffør imellem destinationer og på eventuelle tilkøbte udflugter
 • Engelsktalende lokalguide dag 1,4 og 9
 • Daglig morgenmad på hele rundrejsen
 • 1 middag
 • 2 dages minikrydstogt på Halong Bugten
 • Fly fra Hai Phong til Danang
 • Fly fra Danang til Ho Chi Minh City

Dette er ikke inkluderet

 • Drikkepenge – beregn ca. 200 kr. pr. person
 • Drikkevarer og øvrige måltider
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Tilkøb udflugt: Byrundtur i Hanoi Dag 2 ca. kr. 250
 • Tilkøb udflugt: Middag hos lokal familie i Hanoi Dag 2 ca. 300 kr.
 • Tilkøb udflugt: Cykeltur i Hoi An Dag 6-8 ca. kr. 250
 • Tilkøb udflugt: Yoga i rismarkerne i Hoi An Dag 6-8 ca. kr. 200
 • Tilkøb udflugt: Snorkel- og bådtur til Cham-øerne i Hoi An Dag 6-8 ca. kr. 325
 • Tilkøb udflugt: Cu Chi Tunnelerne Dag 9 ca. kr. 350
 • Tilkøb udflugt: Mekong Deltaet Dag 10 ca. kr. 550

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Her bor du på rundrejsen

Phu Thinh Boutique Resort | Hoi An

På Phu Thinh Resort & Spa bor du centralt med under 10 minutters gang til den gamle bydel, 2 km fra den japanske overdækkede bro og 5 km fra den smukkeste hvide sandstrand An Bang, som er én af Vietnams allerbedste strande. Hotellet har et dejligt poolområde med solterrasse, så du har også god mulighed for at slappe af og fordøje alle turens oplevelser, inden nye spændende oplevelser banker på. 
Læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her >>

La Siesta Hoi An Resort | Hoi An

Tilkøb opgradering til La Siesta Hoi An Resort. 
La Siesta ligger i udkanten af den gamle bydel - midt mellem rismarker og hyggelig landsbystemning – hvor nøgleordene er charme og ren luksus. Hotellet ligger blot få minutters gang fra Hoi Ans gamle bydel, hvilket gør det let at nyde livet og samtidig opleve byens stemning. 
Læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her >>

Adamas Hanoi Hotel | Hanoi

Her bor du godt og ideelt placeret i Hanoi’s gamle handelskvarter. Hotellet er meget tæt placeret ved Hoi Kiem søen, hvor det emmer med ægte Nordvietnamesisk atmosfære.

Bai Tho Cruise | Halong bugten

Bai Tho’s smukke hvide junker tager os med rundt i Halong bugtens fortryllende smaragdgrønne hav. En uforglemmelig oplevelse med overnatning og fuld forplejning på cruiset. 
Læs mere om cruiset på deres hjemmeside her

Victory Hotel Saigon | Saigon

Her bor du bekvemt og centralt i Saigon, tæt placeret på et væld af storbyens seværdigheder, og ligger i meget tæt afstand til masser af gode restauranter, cafeer, samt det enorme Benh Thanh Marked. Hotellet har tagpool, loungebar, fitness og spa.
Læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her >>

PDF-PROGRAM

Del denne side via E-mail