Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Om Frankrig

Frankrig – storbyferie og kultur i verdensklasse

Shopping, museumsbesøg og kulinariske oplevelser. En storbyferie i Frankrig giver dig det hele! Med en madkultur, der præger verdens køkkener, er Frankrig særligt kendt for sine kvalitetsbevidste råvarer, delikate kager og desserter og ikke mindst sine fine, klassiske vine.   

Frankrigs kultur er dog meget mere end madkultur. Landets kulturelle stolthed og storombruste historie kan opleves i mange franske byer. For få år siden kunne man fejre 70-årsdagen for den verdenskendte begivenhed D-dag, hvor de allierede gik i land i Normandiet, og Den Franske Revolution har da også spillet en gennemgående hovedrolle i ikke blot Europas, men også i verdens udvikling og historie.

Landets romantiske hovedstad lokker da også med sine historiske monumenter, elegante arkitektur, funklende lys og formidable køkken. Byen lever i høj grad op til sit tilnavn, ”Lysets By", når lysene på Eiffeltårnet og i resten af byen tændes efter mørkets frembrud.

Paris – romantik og verdenskendte attraktioner
Europas mest romantiske hovedstad inviterer til lange gåture langs Seinen, shopping i nydelige stormagasiner og hyggelige cafebesøg. Med tilnavnet byernes by, kan Paris prale af meget mere end blot Eiffeltårnet. Notre Dame, den gamle og den nye Triumfbue og ikke mindst det verdenskendte Louvre, hvor Mona Lisa pryder væggen, er alle attraktioner, der hvert år er med til at tiltrække massevis af franskmænd og udenlandske turister til byen. Mange vælger også at gå langs den to kilometer lange Champs Èlysées boulevard, som er hele Frankrigs paradeplads midt i Paris. Hvert år på den franske nationaldag afholdes Europas største militærparade her, og Tour de France afsluttes desuden også på denne boulevard. 

Når du besøger Paris, bør du også opleve det romantiske Montmartre-kvarter, som er det højeste punkt i Paris. Herfra er der en forrygende udsigt ud over Paris fra trappen foran den store, hvide Sacre-Coeur kirke, der ligger hele 100 meter over Seinens overflade. Her ligger et væld af små, hyggelige caféer og ofte ganske rimelige restauranter.

En forlænget weekend er nok til at komme tæt på Paris, men der er også oplevelser nok til en uges ferie i denne vidunderlige og romantiske storby.

Det herlige franske køkken
I 2010 optog UNESCO for første gang fransk gastronomi på listen over verdens immaterielle kulturarv. I dag er det franske køkken verdenskendt, og de mest kendte retter er da også oftest at finde på restauranter i storbyerne verden over. I Paris og store dele af Frankrig er det normalt at starte dagen med croissants, kaffe og frugt til morgenmad. Det franske køkken er særdeles varieret og afhænger i høj grad af, hvor i landet du er.

Fælles for de franske storbyer er dog de velkendte franske baguettes og ikke mindst deres mange lækre oste. Snegle og frølår er også typisk et hit blandt de lokale, og det hænder da også, at besøgende fra tid til anden forsøger sig med en af disse lokale specialiteter. Frankrig er også særligt kendt for deres mange lækre kager og desserter som fx Tarte Tatin, delikate små profiteroles eller de meget populære macarons, der fås i alverdens farver og smagsvarianter.     

Frankrigs kendte og meget gamle vintradition må bestemt heller ikke glemmes! Som verdens næststørste vinproducent – kun overgået af Italien - har Frankrig en bred vifte af både druesorter og vinregioner, og landet har da også længe været fast leverandør af vine til det danske kongehus. Franskmændene selv drikker da også gerne selv et glas vin til maden alle ugens syv dage.

Storbyshopping i verdensklasse
I den modebevidste storby har du alle muligheder for at shoppe amok. Er du på udkig efter modetøj, bøger, kosmetik, antikviteter eller noget helt femte, så kan du være sikker på at finde det i Paris’ mange butikker, stormagasiner eller markeder.    

Galeries Lafayettes er måske det mest berømte og spektakulære stormagasin i hele Paris. Træd ind i en verden af designertøj fra populære mærker som Armani, Chanel, John Galliano og mange flere. Er du på udkig efter diverse skønhedsartikler eller accessories, så er Printemps Haussmann stedet. Dette traditionsrige stormagasin tilbyder en overflod af både accessories og kosmetik-produkter. Er du ligeglad med mærkevarer, og vil du bare shoppe tøj og sko til billige penge, så er Tati shoppingcenter nok lige noget for dig.

Juleeventyr i Frankrig 
Besøger du Frankrig i december måned med din kæreste, ven eller familie, er et julemarked - marché de noël – en rigtig hyggelig udflugt. Hvert år til jul kan du gratis besøge en lang række julemarkeder i Paris, som alle byder på julehygge, traditionelle franske specialiteter og kunsthåndværk. Julemarkederne i Paris og i det øvrige Frankrig stammer oprindeligt fra Alsace, som i tidernes morgen overtog tyskernes tradition for julemarkeder. Mange besøgende vælger hvert år at tage på julemarked, når de besøger byen i december for at komme i julestemning og hygge med familien eller vennerne.

Fakta
Med et indbyggertal på ca. 67 mio. er Frankrig ikke blot det største land i Europa, men også det mest populære rejsemål i verden. År efter år besøger mere end 80 mio. feriegæster det skønne land, og godt 30 mio. af disse tager til den romantiske hovedstad Paris. Befolkningen er bredt etnisk sammensat, ikke mindst pga. landets fortid som kolonimagt.

Områder i Frankrig

Paris

Perfekte kombination af spændende oplevelser og ren selvforkælelse.
Find din rejse her >

Del denne side via E-mail